ACADÈMIA MARIANA

LLEIDA CELEBRA LA VERGE BLANCA DE L’ACADÈMIA

La missa presidida pel Bisbe de Lleida tanca el Tridu dedicat a la Patrona de la ciutat

La festa de la patrona de Lleida s’ha celebrat l’endemà del Certamen Literari Marià amb una eucaristia presidida per Mons. Salvador Giménez Valls concelebrant amb Mn. Jaume Melcior, Mn. Gerard Soler i Mn. Angel Escales a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia. Hi han assistit el Paer en Cap Fèlix Larrosa amb membres de la corporació municipal, el subdelegat del Govern José Crespín, el president de la Federació de Cases i Centres Regionals Cosme García, el prior de la Congregació de la Sang Eduard Segarra, i la directora de l’Acadèmia Mariana Yolanda Soria amb membres de la Junta, socis i col·laboradors de la institució i devots de la Verge Blanca de l’Acadèmia.

El Prelat ha dit que el més important no és el nombre de persones sinó el testimoni de vida dels creients, tenint com a model la Mare de Jesús que a Lleida venerem sota l’advocació de Verge Blanca que representa la Immaculada Concepció de Maria. Tot evocant el nom i l’aspecte de la imatge de la nostra patrona, ha demanat que les persones i les institucions siguem clars i coherents, sense por a dir la veritat, que ajudem als infants a ser-ho i “que entre tots construïm una ciutat on sigui més fàcil viure, creure i ajudar els altres”.

El Bisbe i la directora de l’Acadèmia Mariana s’han mostrat contents i agraïts per la presència de les autoritats, fent ressaltar la celebració i donant suport a l’Acadèmia Mariana. Al seu torn, el Paer en Cap ha expressat que ha volgut respondre a la seva responsabilitat de celebrar la patrona de Lleida i contribuir a fer gran la festa, posant-se a disposició de l’Acadèmia Mariana per fer-ho possible i donant suport personal i corporatiu a la institució: “Sobretot, que la Verge Blanca protegeixi als lleidatans i les lleidatanes”, ha dit finalment.

Mn. Jaume Melcior ha lliurat a l’alcalde Larrosa una làmina de la Mare de Déu de la Soledat, l’advocació a la que s’ha dedicat el Certamen Literari Marià en la commemoració de l’Any de la Soledat promogut per la Congregació de la Puríssima Sang de la qual n’és el consiliari.

La Coral Units pel Cant, dirigida per Antonieta Melé i Hug Banyeres a l’orgue, ha solemnitzat l’eucaristia que ha acabat amb el cant dels Goigs a lloança de la nostra patrona i la veneració de la relíquia del vestit de la Mare de Déu.

El Col·legi Episcopal i Santa Anna celebren la Verge Blanca de l’Acadèmia

Al llarg de la jornada de la Festa, han visitat l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia quatre grups d’alumnes de l’Episcopal i un grup del Col·legi Santa Anna. Tots han pregat davant la patrona de Lleida i els més menuts li han ofrenat unes flors de paper que havien fet, posant-les al peu de l’altar.

Altres grups del Col·legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia han celebrat la seva patrona, la Verge Blanca, amb activitats lúdiques, de convivència i pastorals, a totes les etapes formatives. Tot i ser un dia lectiu, el centre ha preparat una jornada sense classes per la festivitat de la patrona de l’escola que, al mateix temps, també ho és de la ciutat de Lleida.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn