ACADÈMIA MARIANA

Bibliografia Mariana

 

 

     De laudibus Virginis Matris (Las Grandezas de María), de sant Bernat de Claravall

Sant Bernat de Claravall (Castell de Fontaine-lès-Dijon, Dijon, 1090 – abadia de Claravall, 20 d’agost de 1153), nascut al sí d’una família noble de Borgonya s’uní als monjos del Cister, abat de Claravall, i el gran impulsor de l’Orde. Els seus germans i el seu oncle van seguir el seu camí. Iniciador de la mística com a cos espiritual de l’Església i un gran impulsor de la devoció a la Mare de Déu.

“El cavaller de Nostra Senyora” presenta Maria com a font i mitjancera dels béns i la gràcia divines. A més dels seus sermons marians destaca la seva obra De laudibus Virginis Matris (Llaors de la Mare de Déu, las Grandezas de María). 

 

     “Jardín de María plantado en el Principado de Cataluña”, de Fr. Narcís Camós (1657)

veure el llibre

Fr. Narcís Camós (Girona (?) 1621 – 1664), frare dominicà de l’orde dels predicadors, és autor de l’obra Jardín de María plantado en el Principado de Cataluña (1657), recopilació de les llegendes sobre les marededéus trobades a Catalunya, i que és fruit d’un periple de tres anys (1651 – 1653) recorrent els santuaris marians del Principat. Des de 1992 comptem amb una edició moderna de l’obra publicada per l’editorial Garsineu.

 

    "Les Glòries de Maria", de Sant Alfons Maria de Ligori (1750)

descarregar pdf

Sant Alfons María de Ligorio (Nàpols, 1696-1787), bisbe i doctor de l’Església, fundador dels redemptoristes, és patró de confessors i moralistes.

Va escriure i publicar “Les Glòries de Maria” el 1750 per defensar la Mare de Déu i la seva devoció dels jansenistes que la consideraven una superstició. Essencialment és un llibre fet per a per a agradar a Crist parlant de les glòries de la seva Mare i, també, per a edificació dels cristians. S’inicia amb una declaració de cristocentrisme, no teòrica, sinó vital, real del seu autor:

"Amado Redentor y Señor mío Jesucristo, yo indigno siervo tuyo, sabiendo el placer que te proporciona quien trata de glorificar a tu Madre Santísima, a la que tanto amas y tanto deseas ver amada y honrada por todos, he pensado publicar este libro mío que habla de sus glorias. Y pues con tanto afán tomas la gloria de esta Madre, a nadie más digno que a ti puedo dedicarlo".

 

     "Breviarium  Marianum", de Mn. Josep Maria Escolà (1858)

descarregar pdf

Mn. Josep Mª Escolà i Cugat (La Fatarella, 1820 – Lleida, 1884) sacerdot i guia espiritual d’intensa vida apostòlica dedicada a la Verge Maria, fundador de l’Acadèmia Mariana el 1862.

Influït pel Dr. Josep Caixal i Estradé, futur bisbe de la Seu d’Urgell, es despertà en ell la passió per difondre la doctrina mariana. El «Breviarium Marianum» és un complet monument de glòria en honor de la Mare de Déu publicat sota la protecció de sant Antoni Maria Claret, amb qui va mantenir correspondència personal.

 

     "Mes de Maria. Flores del mes de Mayo" , del Beat P. Francesc Palau (1862)

descarregar pdf

El Beat P. Francesc Palau i Quer (Aitona, 1811 – Tarragona, 1872) va ser un sacerdot, frare carmelita descalç, fundador de les congregacions dels Carmelites Descalços Terciaris, que van donar origen a les Germanes Carmelites Missioneres i Carmelites Missioneres Teresianes.

Durant els anys del seu confinament a Eivissa (1860-61) va escriure el llibre “Mes de Maria. Flores del mes de Mayo”, publicat a Barcelona el 1862. Volia ajudar a glorificar Maria i, a la vegada, ensenyar a imitar les seves virtuts, la millor manera d’honorar-la.