ACADÈMIA MARIANA

16 març 2024
Categoria/es: Acadèmia Mariana, Bisbat

LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT JA TÉ MARXA PROCESSIONAL

Sor Maria Victoria Triviño Monrabal, superiora de Clarisses del Santuari del Sant Crist de Balaguer, premi al millor estudi, treball o assaig teològic sobre la Soledat de Maria

Antoni Josep Alburquerque i Subirats, nascut a Sant Carles de la Ràpita, és l’autor de la peça processional que acompanyarà la Mare de Déu de la Soledat en les processons, després que s’hagi imposat per 372 vots a 128 al sevillà Francisco Javier Mondaza, compositor de la  peça finalista. Avui, en el transcurs del Concert de Setmana Santa que ha tingut lloc a a Catedral de Lleida, s’han pogut escoltar les dues marxes i el públic assistent ha pogut votar amb 500 butlletes que s’han repartit, i que no han arribat per a tota la gentada que omplia el Temple principal.

Era la primera vegada en 88 anys que la Mare de Déu de la Soledat entrava a la Catedral. Membres de la Congregació de la Sang l’han portat des de l’església del carrer Sant Antoni, acompanyada per la Banda Municipal de Lleida que, sota la direcció d’Amadeu Urrea, ha interpretat el programa musical des de l’altar major. El pas de la imatge pel carrer ha despertat la curiositat dels passants. Una vegada a la porta lateral de la Catedral, el prior de la Congregació, Eduard Segarra, ha demanat l’autorització del Capítol de la Catedral per poder entrar, en un dels moments culminants de la tarda.

El compositor guanyador del concurs, Antoni Josep Alburquerque i Subirats, és director de la banda de música de l’Agrupació Musical Rapitenca, professor del Conservatori de Barcelona i del Conservatori de Vila-seca. El finalista, Francisco Javier Mondaza, és professsor del Conservatori de Música Javier Perianes de Huelva i autor de diverses marxes de la Setmana Santa sevillana. Entre aquestes hi ha la marxa de la Hermandad de la Soledad de San Lorenzo.

L’acte a la Catedral també ha servit per lliurar el  Premi al millor estudi, treball o assaig teològic sobre la Soledat de Maria a Sor Maria Victoria Triviño Monrabal, superiora de Clarisses del Santuari del Sant Crist de Balaguer, pel seu treball de Mariologia sota el títol “Soledad de la Madre del Señor”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn