ACADÈMIA MARIANA

29 febrer 2024
Categoria/es: Acadèmia Mariana, Bisbat

EL CONCURS DE COMPOSICIÓ MUSICAL D’UNA MARXA DEDICADA A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT DE LA SANG JA TÉ FINALISTES

informen que el Jurat del Concurs de Composició Musical per a proveir d’una marxa de processó dedicada a la Mare de Déu de la Soledat titular de la Congregació de la Sang, en el marc del Certamen Marià en el seu honor; ha triat dos obres finalistes d’entre les onze que han concorregut al Concurs. Les dues composicions musicals elegides, han estat presentades amb pseudònim i la plica corresponent. Oberta aquesta, els seus autors són:

Antoni Josep Alburquerque i Subirats, nascut a Sant Carles de la Ràpita i resident a Barcelona. És director de la banda de música de l’Agrupació Musical Rapitenca, professor del Conservatori de Barcelona i del Conservatori de Vila-seca. Ha col·laborat amb les orquestres catalanes més importants,  entre elles l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

-Francisco Javier Mondaza Hernández, resident a Sevilla. És professor del Conservatori de Música Javier Perianes de Huelva i autor de diverses marxes de la Setmana Santa sevillana, entre aquestes la marxa de la Hermandad de la Soledad de San Lorenzo.

Les dues obres seran interpretades a l’inici del Concert de Setmana Santa, que oferirà la Banda Municipal de Lleida dirigida per Amadeu Urrea, el dissabte 16 de març, a les 7 de la tarda, a la Catedral Nova. Tal i com marca la convocatòria, l’obra guanyadora serà elegida pel públic assistent, a aquest concert mitjançant una votació. El seu autor, rebrà el premi atorgat pels Armats i la Congregació de la Sang.

El Jurat presidit per Amadeu Urrea, director de la Banda Municipal de Lleida, ha manifestat la seva satisfacció per l’èxit de la convocatòria, tant pel que fa a l’elevada qualitat de les obres presentades, com per la quantitat, onze en total, procedents de diversos punts de Catalunya i de la resta de l’Estat: La Sentiu de Sió (Lleida), Barcelona, Amposta (Tarragona), Meliana (València), El Palmar (Múrcia), Alcorcón (Madrid), Algeciras (Cádiz), Valdemoro (Madrid), Granada, Santander i Sevilla.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn