ACADÈMIA MARIANA

13 setembre 2019
Categoria/es: Acadèmia Mariana

VEREDICTE DE LA 152ena EDICIÓ DEL CERTAMEN MARIÀ

El jurat de la 152ena edició del Certamen Marià dedicat a honorar la Mare de Déu de la Cabeça, copatrona de Vila-sana ha donat a conèixer el seu veredicte amb la següent relació de guardonats:

Secció escolar

14-A.- Concedits per l’Acadèmia Mariana de Lleida

Treball de reflexió i aprofundiment sobre el tema Què trobo en Maria que m’ajudi a aconseguir un entorn més humà i fratern?

PRIMER: desert

SEGON: desert

TERCER: desert

14-B.- Concedits per CaixaBank

Treballs que parlin de Quan veig bullying (assetjament escolar), què sento que em diu Maria que jo faci?

PRIMER: Laura Adsuar Cortés, de Balaguer (Lleida), estudia: Col•legi Mater Salvatoris. Títol de l’obra premiada: Maria al meu costat.

SEGON: Maria Teresa Fraile Alonso, de Lleida, estudia: Col•legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia. Títol de l’obra premiada: Casualitats?

TERCER: Elena Aventín Casanova, de Lleida, estudia: Col•legi Epìscopal Mare de Déu de l’Acadèmia. Títol de l’obra premiada: El que ningú pensa. 

14.C- Concedits per Grup d’Empreses Romero Polo

Treballs que parlin de Com ens sentirem si fem per viure amb pau, des de la veritat i la justícia, i defensant la vida i la creació?

PRIMER: Alba Peralta Carretero, de Lleida, estudia: Col•legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia. Títol de l’obra premiada: Estimar i sentir-nos estimats.

SEGON: Nora Botán Salas, de Lleida, estudia: Col•legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia, Títol de l’obra premiada: Tot pensant en la Verge

TERCER: Marc González Zarza, de Lleida, estudia: Col•legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia. Títol de l’obra premiada: Verge de la Mare del Cap

Secció de treballs audioviduals

17.- Premi concedit per Prefabricats Pujol

Treball audiovisual en format digital, adreçat a mostrar l’edifici de l’Acadèmia Mariana, en el que s’apreciï la seva història i la riquesa arquitectònica i artística del mateix.

PREMI ÚNIC: Fco. Javier Salinas Sánchez, de Lleida. Títol de l’obra premiada: L’edifici de l’Acadèmia Mariana.

Secció de treballs d’investigació i aprofundiment

12-B.- Premi concedit per la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza de Vila-sana:

Treball d’estudi i aprofundiment en prosa sobre la vivència i tradició mariològica de les contrades de Lleida (considerant, per exemple, la devoció, tradicions i fets entorn a alguna de les imatges de Maria que hi ha a la ciutat).

Es declara desert el premi.

12-A.- Premi concedit per l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Treball de reflexió i aprofundiment en prosa, adreçat a l’estudi de qualsevol aspecte mariològic, considerant especialment Maria, una sola mare amb multiplicitat de devocions.

Es declara desert el premi.

Secció de treballs poètics en vers

11-C.- Premi concedit per l’Ajuntament de Vila-sana

Treballs poètics en vers adreçats a expressar la vivència interior que hom pugui experimentar de la Mare de Déu de l’Acadèmia.

Rodrigo Larios Navarro, de Lleida. Títol de l’obra premiada: Una Mare en el cel.

11-B.- Premi concedit per l’Il•lm. Sr. Alcalde de Lleida

Treball poètic en vers, adreçats a expressar l’espiritualitat, la transcendència i la religiositat que inspira la Mare de Déu de la Cabeza, tot partint dels sentiments i la vivència interior de l’autor vers ella.

Vanessa Baena Écija, de Rute (Córdoba). Títol de l’obra premiada: María, reina del peregrino.

11-A.- FLOR NATURAL- Premi concedit per l’Excm. i Rev. Sr. Bisbe de Lleida

Treball dedicat a mostrar l’experiència profunda d’amor vers la Mare de Déu (el sentiment, l’estima, la devoció o la vivència íntima de relació amb ella) considerant especialment Maria, mare cosmopolita, mare de tots.

Manuel Laespada Vizcaíno, d’Albacete. Títol de l’obra premiada: Estela salvadora.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn