ACADÈMIA MARIANA

V TROBADA D’ADVOCACIONS MARIANES DE LLEIDA A L’ESGLÉSIA DE LA SANG

ORGANITZADA PER LA SEVA CONGREGACIÓ I PRESDIDA PEL BISBE SALVADOR

L’Acadèmia Mariana ha participat en la V Trobada d‘Advocacions Marianes de Lleida que enguany ha estat organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang i dedicada a la Mare de Déu de la Soledat. La seva església del carrer Sant Antoni ha acollit representants de les comunitats religioses, col·legis, confraries, parròquies, ermites, santuaris, cases regionals, institucions, associacions… que porten el nom i tenen per centre a Maria com a guia que dona sentit i acompanya la seva realitat cristiana. Per a significar-ho s’han posat les seves imatges al costat de l’altar i de la imatge de l’advocació convocant. Maite Pampalona ha donat la benvinguda a tots els que s’havien sumat a la convocatòria.

Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, ha presidit l’Eucaristia concelebrant amb Mn. Jaume Melcior, consiliari de la Congregació de la Sang i promotor de l’Any de la Mare de Déu de la Soledat. El Bisbe ha posat en relleu que les imatges són un medi per apropar-nos a Déu, però no són una substitució: “ens porten a pregar a Maria que és i es declara serventa de Déu, igual que Jesús es declara servent del Pare”. També ha posat en valor la formació dels laics i mossens “que no vol dir saber més coses, sinó endinsar-nos en el misteri de Jesucrist i descobrir què ens demana”, així com la corresponsabilitat i col·laboració diocesana “sempre pensant que el seguiment de Jesucrist ens porta a sortir de nosaltres mateixos, sentint-nos col·laboradors del Senyor i servidors dels altres.” Petició que ha elevat a la Mare de Déu perquè “ens ajudi a tenir Jesucrist al centre de l’Església, de la diòcesi i del nostre cor.”

Acabada la celebració de l’eucaristia, s’ha resat el Sant Rosari davant del Santíssim exposat amb les lletanies fent memòria de les advocacions marianes lleidatanes i la tornada dels Goigs a la Mare de Déu de la Soledat, premiats al passat Certamen Marià, interpretats per Mn. Joaquim Mesalles i Anna Maria Prada que han solemnitzat tota la celebració. El prior de la Congregació de la Sang s’ha mostrat molt satisfet de la trobada i ha agraït la presència als representants de les diferents entitats marianes de la ciutat, d’una manera especial als de la Congregació dels Dolors. Tots han rebut una estampa de la Mare de la Soledat després de venerar la seva imatge.

La primera Trobada d’Advocacions Marianes es va celebrar en el mes de juny del l’any 2017 a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de la ciutat, promoguda per l’Acadèmia Mariana de Lleida amb l’objectiu d’aplegar sota el seu mantell a tots els qui volen viure l’estil de Jesús imitant a Maria. Aquesta lloable iniciativa tindrà continuïtat l’any vinent amb la VI Trobada d’Advocacions Marianes que organitzarà l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn