ACADÈMIA MARIANA

1 octubre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

TRIDU EN HONOR A LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA

 

La Festa de la Verge Blanca, patrona de Lleida, s’han preparat durant els dies previs amb el Tridu, que ha comptat amb la participació del nou Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, pocs dies després de la seva presa de possessió, concelebrant amb Mn. Gerard i Mn. Modest Soler.

El res del Sant Rosari, dirigit per la Sra. Rosa Fabregat, ha precedit la celebració de l’eucaristia del Tridu, que ha comptat el primer dia amb l’acompanyament musical de la coral de l’Hospitalitat de Lourdes, dirigida per Maria Sánchez Ruiz i Hug Banyeres a l’orgue.

Com és tradició, les lectures dels dies del Tridu són les de la Missa de cada dia i en l’homilia es comenten amb un sentit mariològic, conscients que Maria és la persona que més ens pot apropar a Déu.

En la festivitat dels sants arcàngels, Miquel, Gabriel i Rafael, el Bisbe Salvador ha iniciat l’homilia amb l’anunci de la visió beatífica que fa Jesús a Natanael en resposta a la seva professió de fe (Jn 1,47-51): “veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home”. El Bisbe ha destacat la importància dels àngels amb relació al Pare Déu i, més concretament, l’anunci que fa l’arcàngel Gabriel a Maria: l’encarnació del Fill de Déu, un esdeveniment important per a ella i per a tota la humanitat. “Maria accepta la voluntat de Déu i es posa a les seves mans amb tota llibertat.”

El Bisbe ha ressaltat que la Paraula de Déu comporta sempre un doble moviment: contemplar què vol dir a tota la humanitat i com ens ho diu a nosaltres. Així ens ha interpel·lat: “I nosaltres com respondríem: amb un SI, com Maria, o posant-hi excuses?” I ens ha demanat pensar, com Maria, una resposta afirmativa a la crida que Déu sempre ens fa particularment, demanant la intercessió de la Mare Blanca de l’Acadèmia.

El segon dia del tridu la coral Units pel cant, dirigida per Antonieta Melé amb Hug Banyeres a l’orgue, ha tingut cura de l’acompanyament musical. En la festa de Sant Jeroni, doctor de l’Església, traductor de la Bíblia al llatí i enamorat de la dolcesa de la Paraula de Déu, el Bisbe Salvador ha centrat l’homilia en l’elogi a la Paraula de Déu. “Els cristians no som la religió del Llibre perquè, a més de la Paraula de Déu, tenim els sagraments. La Paraula de Déu s’ha encarnat i orienta la nostra vida cristiana. L’Església n’és la depositària, la interpreta i la dóna a conèixer.”

El Bisbe ens ha animat a respectar i estimar la Paraula de Déu, a proclamar-la amb dignitat, a escoltar-la i a posar-la en pràctica, com Maria: “Tot el que sabem de Maria està en la Paraula de Déu. Qualsevol devoció és més petita que la lectura de la Paraula de Déu. Llegim-la i fem-la nostra perquè la paraula s’ha fet carn: Jesús el Senyor. El combreguem perquè sigui l’autor de la nostra vida, i visquem amb més coherència i autenticitat.”

El tercer dia del Tridu, l’Eucaristia ha estat presidida per Mn. Gerard, i ha tingut cura de la predicació. Coincidint amb la festa de Santa Teresina de l’Infant Jesús, la seva reflexió ha girat entorn de la descoberta que la jove Doctora de l’Església va fer del Déu-amor, posant-se als seus braços. Mn. Gerard ens ha animat a seguir l’exemple de Teresina i, també, a fer l’experiència del poble d’Israel que Esdres aplegà per escoltar la Paraula de Déu (Ne, 8 1-12), posar-nos als braços del Pare i relativitzar les misèries que ens poden envoltar.

Tot referint-se al cor que duu la Verge Blanca de l’Acadèmia -anterior a la seva imatge, feta per a sostenir-lo- amb els noms dels devots que li van regalar, Mn. Gerard ha dit: “Nosaltres també hem de portar a Maria al nostre cor i, com santa Teresina, ser en el cor de l’Església l’amor.”

La coral Cants i Rialles de l’Àrea de la Dona de Cappont, dirigida per Gemma Ma. Naranjo, ha fet l’acompanyament musical de la celebració.

Primer dia del tridu (29 de setembre)

Segon dia del tridu (30 de setembre) (inici)

 

Tercer dia del tridu (1 d’octubre) (inici)

 

inici

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn