ACADÈMIA MARIANA

1 octubre 2022
Categoria/es: Acadèmia Mariana

TRIDU A LA VERGE BLANCA DE L’ACADÈMIA, PATRONA DE LLEIDA

Els actes amb motiu de la festivitat de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, que se celebra aquest diumenge, 2 d’octubre, s’han iniciat avui amb un Tridu a la Mare de Déu. L’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia ha acollit el Res del Sant Rosari i la celebració de eucaristia que ha presidit el Bisbe Salvador, concelebrant amb Mn. Gerard Soler, capellà de l’Oratori. Al costat de l’altar també hi havia imatge de la Mare de Déu de Meritxell, patrona del Principat d’Andorra, que és l’advocació honorada al Certamen Marià d’enguany.

“La festa de sant Jeroni recorda la Paraula de la Vida que és la Paraula de Déu. Avui parlarem de la ‘Paraula’ i, demà, de la ‘Vida’ perquè convé que el qui parla i el qui m’escolta puguem estar tots en un mateix cor, en una mateixa ànima i en un mateix sentir”, ha dit el Bisbe a l’iniciar l’homilia. Al recordar “el Sant que més va acostar la Paraula de Déu” el nostre prelat ha animat a llegir, escoltar i meditar la Paraula de Déu, tot recordant que “la Paraula i els Sagraments són fonamentals en la nostra vida cristiana i elements distintius de la nostra tradició i ens porta a la conversió i la vida nova, per intercessió de la Mare de Déu.”

 

La celebració ha estat solemnitzada per la Coral Units pel Cant, dirigida per Antonieta Melé i Maria Carme Grasa al piano.

 

 

 


En el segon dia del tridu el Bisbe ha incidit en la importància de la “Vida” que és de Déu i “els cristians s’han de replantejar la seva percepció sobre l’avortament o l’eutanàsia, que trenquen la nostra consciència sobre Déu.” Hem pregat “perquè acceptem la vida plena, des de la concepció fins a la mort natural” i hem donat gràcies per haver posat això en el cor dels senzills, tenint com a model i intercessora a la Mare de Déu. La celebració coincidia amb el dia en què l’Església fa memòria de santa Teresina de l’Infant Jesús a qui el bisbe Salvador ha qualificat com a personatge curiós i admirable: carmelita que va morir molt jove, beatificada i canonitzada per la devoció que va generar en la seva vida de senzillesa i humilitat, doctora i patrona de les missions: “ella va donar il·lusió per la vida cristiana”.

La missa ha estat solemnitzada per la Coral Estel, dirigida per Gemma M. Naranjo que, com el dia anterior, han cantant els Goigs a la nostra Patrona: “Ajudeu-nos Verge Blanca, guia i llum de la ciutat.”

El mateix dissabte, vigília de la festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia, ha tingut lloc una Vetlla de pregària amb Maria preparada per la delegació diocesana de Pastoral de Joves. Han acompanyat el Bisbe Salvador i el delegat Mn. Manel Mercadé.

 

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn