ACADÈMIA MARIANA

28 setembre 2021
Categoria/es: Acadèmia Mariana

TOT A PUNT PER A LA FESTA DE LA VERGE BLANCA I EL CERTAMEN MARIÀ

L’Acadèmia Mariana començarà la celebració de la Festa de la Verge Blanca, patrona de Lleida, el proper divendres 1 d’octubre amb el res del Rosari, a les 18:30 h, seguit de la Missa a l’Oratori de l’Acadèmia Mariana presidida pel bisbe emèrit Joan Piris i solemnitzada per la Coral Estel, a les 19 h.

Dissabte 2 d’octubre, Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia, se celebrarà Missa a les 12 h, també a l’Oratori. Estarà presidida pel bisbe Salvador i solemnitzada pel duo de veu i orgue Montserrrat Virgili i Gemma M. Naranjo.

Diumenge 3 d’octubre, a les 12 h se celebrarà la Missa de la festa litúrgica de la Verge Blanca de l’Acadèmia a la Catedral. Estarà presidida pel bisbe Salvador i solemnitzada pel Petit Cor.

A les 18 h de la tarda del mateix diumenge 3 d’octubre, tindrà lloc el Certamen Marià al teatre de l’Acadèmia Mariana. Començarà amb una salutació doctor Joan Viñas, director de la institució, que anirà seguit del discurs de la mantenidora del certamen, Teresa Areces, Doctora en Dret i Catedràtica de Dret Eclesiàstic de l’Estat a la Universitat de Lleida.

Després de l’ofrena floral es farà el recital de dotze poemes. Concretament es llegiran poemes de Carles Alsedà, Rosendo Gallego, Francisco Jiménez, Jordi Pàmias, Mn. Agustí Bernaus, Isabel Guerra, Josep Caufapé, Eumelia Sas, Maria Terrades, Lázaro Domínguez, Lluís Coll i Blanca Aragonés. Els rapsodes seran Maria Pijoan, Laura García, Jordi Vivas, Juan Bellostas, Agnès Plubins, Mª Carmen Sabador, Montserrat Caufapé, Mari Cruz Nevot, Mª Carmen Mor i Ramón Comellas. Després de la intervenció del bisbe Salvador la Schola Cantorum de l’Ateneu Popular de Ponent, dirigida per Enric Navàs, oferirà un concert de temes marians.

L’acte tindrà un aforament limitat, però s’emetrà en directe pel canal de YouTube del Bisbat (https://www.youtube.com/c/DelegaciódeComunicaciódelBisbatdeLleida).

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn