ACADÈMIA MARIANA

20 setembre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

SERVIR ELS ALTRES AMB MISERICÒRDIA, MISSATGE DEL BISBE SALVADOR ALS LLEIDATANS

Servir els altres i viure fidelment i amb autenticitat el missatge del Senyor, essent testimoni valent de la seva paraula i anunciar-la sense descans són els objectius principals del bisbe Salvador pel ministeri episcopal que ha iniciat aquest diumenge, 20 de setembre, a Lleida. Així ho ha manifestat durant l’homilia de la celebració eucarística en la qual ha pres possessió del Bisbat.

Partint del text de l’evangelista Marc, que ataca l’afany d’orgull i poder per assenyalar on rau la veritable grandesa, diu que “és gran aquell que, en actitud de servei, s’interessa pel proïsme d’una manera afectiva i efectiva”.

El bisbe Salvador destaca així com “s’inverteix l’ordre de valors que tantes vegades preval entre els homes”, i afirma que “el Senyor ens parla avui del servei als altres com actitud bàsica de tot deixeble seu. I això ens implica a tots. No exclou ningú”.

Amb aquests paràmetres, el nou Pastor de l’Església de Lleida diu que té molt fàcil respondre a la pregunta sobre quines són les seves pretensions en aquesta nova etapa ministerial que inicia. “Viure fidelment i amb autenticitat el missatge del Senyor, ser testimoni valent de la seva paraula i anunciar-la sense descans als altres”. En concret, com mana l’Evangeli, “ser el darrer i el servidor de tots”.

Aquest servei té però dos components bàsics, segons el bisbe Salvador: “Servir no només de paraula, sinó amb la vida, i servir sempre, principalment a les persones que ens envolten o que viuen lluny”.

Com el servei neix de la identificació amb Crist, a qui ens devem i de qui vam rebre el coratge per fer-ho realitat, el bisbe Salvador pren el compromís de servir “essent l’últim, a tots els últims de la nostra societat”. I tot seguit esmenta on rau la seva atenció.

“Als immigrants i refugiats. Com no commoure’ns i comprometre’ns davant la tragèdia de tants germans nostres que fugen de la mort i busquen la vida”, diu, alhora que alerta perquè “les repetides imatges de televisió o les notícies de la premsa no ens acostumin a la insensibilitat ni a la indiferència. Treballem per la vida, per la dignitat personal, per la fraternitat i per l’amor sense exclusions”.

El bisbe Salvador no s’oblida dels marginats de la nostra societat que “veiem deambulant pels carrers pidolant un ajut o lliscant pel pendent de la desesperació”. També té present als aturats, a qui viu sol o a qui no té llar. Als necessitats de qualsevol element, que els impedeix viure amb dignitat; a les famílies trencades o amb desamor, als que pateixen violència domèstica, als ancians, presos i malalts i als joves.

El nou bisbe de Lleida però també vol dedicar-se d’una manera especial al foment de les vocacions al sacerdoci i a la vida consagrada. “És un servei urgent i necessari”, pel qual demana el concurs de tots i cadascun dels nostres mossens. Diu que vol “estar atent a les vostres necessitats i tractar de solucionar qualsevol dificultat de la vostra vida”, i els demana ajuda “per contagiar felicitat ministerial als qui es plantegin per la seva vida un servei eclesial específic”.

Servir a les comunitats parroquials i promoure el laïcat amb formació i responsabilitat eclesial,  seguint les orientacions del Concili Vaticà II i les indicacions del Concili Provincial Tarraconense i de  l’Evangelii Gaudium, són altres dels objectius que es marca el nostre nou Pastor.

El bisbe Salvador ha finalitzat l’homilia pregant per saber estimar cada dia mes les manifestacions culturals i socials del nostre poble. “Des d’aleshores sóc un membre més d’aquest poble, que amb uns trets  específics, prega, parla, estima i acull, com ensenya Jesucrist, a totes les persones del món com a germans”.

L’apertura de la Porta Santa, amb la qual començarà l’Any Jubilar de la Misericòrdia convocat pel Papa Francesc, “és un immillorable motiu per unir aquestes dues paraules: servei i misericòrdia, i fer-les realitat en les relacions humanes i en la nostra comunicació amb Déu”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn