ACADÈMIA MARIANA

11 març 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

REEDITEN EN CASTELLÀ LA BIOGRAFIA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ

 

ESCRITA PEL P. ROMUALD DÍAZ L’ANY 1992

Coincidint amb el XIV aniversari de la beatificació del jove màrtir lleidatà Francesc Castelló Aleu l’11 de març, la Comissió Pro Canonització ha presentat la segona edició, ampliada i actualitzada, de la seva Biografia en castellà que porta com a títol “Francisco Castelló Aleu, servidor de Dios hasta la muerte”.

Aquesta biografia, que estava feia temps esgotada, havia estat escrita originàriament en català pel vicepostulador de la seva causa de Beatificació, el traspassat monjo de Montserrat Romuald Díaz Carbonell i publicada l’any 1990, per Edicions de l’Abadia de Montserrat. L’any 1992 l’editorial La Hormiga de Oro, en feu una nova edició en castellà i l’any 2001, Publicacions de l’Abadia de Montserrat la reeditada de nou en català, amb ocasió de la beatificació del jove màrtir, l’11 de març de 2001

La nova edició en castellà ara presentada, substitueix a la que fou editada l’any 1992 per La Hormiga de Oro i en aquesta ocasió impresa per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El llibre de 125 pàgines, es distribueix en XV capítols, tres més que l’anterior, havent estat ampliada i actualitzada a partir de l’esdeveniment que fou la seva beatificació i tot el que ha esdevingut des d’aleshores fins avui.

Els nous capítols, que han estat redactats per l’historiador i periodista Jordi Curcó, membre alhora de la Comissió promotora de la seva canonització; fan esment també dels esdeveniments més significatius que a l’entorn del Beat Francesc Castelló i de l’actual procés per la seva canonització, s’han produït durant aquets darrers anys. Tanmateix reflexa iniciatives de rellevància que s’han dut a terme fins i tot a nivell mundial, com ha estat la recent declaració del papa Francesc nomenant el Beat Francesc Castelló Patró dels Químics del Brasil. També es fa esment de la inauguració el 27 de setembre de 2012, d’una estàtua de bronze del jove màrtir en els jardins de l’Institut Químic de Sarrià, del qual en fou alumne.

La nova biografia del Beat, ha respectat tot reproduint-la, la presentació de la primera edició signada aleshores pel bisbe de Lleida Mons. Ramon Malla Call, acompanyada per la presentació d’aquesta nova edició signada pel vicepostulador de la Causa de Canonització Mn. Gerard Soler.
El llibre està il•lustrat amb 21 fotografies antigues, la majoria procedents de l’àlbum familiar, algunes d’elles tan impressionats com la que reprodueix la imatge del Beat i la seva núvia Maria Pelegrí, passejant pel carrer major de Lleida, el Diumenge de Rams de 1936. D’aquesta biogràfica en castellà del Beat Francesc, se n’han editat 500 exemplars, amb la pretensió que arribi a quanta més gent millor, per tal de donar a conèixer aquest testimoni de cristià coherent amb la seva vida exemplar i en la seva mort martirial.

*Podeu sol•licitar exemplars d’ aquest llibre a la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc: C/ del bisbe, 1 -25002 de Lleida o bé al telèfon 973 268628.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn