ACADÈMIA MARIANA

18 gener 2019
Categoria/es: Acadèmia Mariana

PUBLICACIÓ DEL LLIBRE DEL CERTAMEN MARIÀ DEDICAT A LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ

Us informem que ja està publicat el llibre Certamen Marià en honor a la Mare de Déu de la Mercè, patrona de l’Orde de la Mercè, amb motiu del vuit-cents aniversari de la seva creació, celebrat el passat 7 d’octubre de 2018 a l’Acadèmia Mariana de Lleida. En breu es  farà arribar als socis de l’Acadèmia Mariana, a les parròquies del bisbat, els col·legis religiosos i d’altres institucions i entitats. Les persones que estiguin interessades també podran adquirir-lo a l’Acadèmia Mariana o bé a la llibreria Ramon Llull.

El llibre presenta l’Acta del Jurat i els treballs guardonats al certamen, el discurs de la Mantenidora i els parlaments de les autoritats que el presidien, informació sobre l’Orde de la Mercè i els seus convents a Lleida. També inclou un estudi històric i artístic de la Mare de Déu del Jardí i la resva restauració i retorn a l’Acadèmia Mariana, construida al mateix emplçament del monestir de Santa Eulàlia, primer cmonestir mercedari de Lleida.

El llibre també recull informació sobre l’Acadèmia Mariana i del doble aniversari de la Verge Blanca de l’Acadèmia: els 150 anys del cor de plata de la imatge i 70 anys del seu patronat a Lleida.

El llibre s’inicia amb el tex íntegre de la ponència d’Angelina Prenafeta "La contemplació de Maria" presentada en el IV Simposi Marià celebrat al Paranimf de l’Acadèmia Mariana el 10 de novembre de 2018.

La publicació coordinada per Juan Luis Salinas ha estat possible gràcies a la Diputació Provincial de Lleida, que ha sufragat l’edició realitzada a la seva Impremta.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn