ACADÈMIA MARIANA

29 maig 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JUAN LUIS SALINAS ?¿QUÉ QUIERES DE MÍ, SEÑOR??

 "Que sempre es faci la teva voluntat i jo sigui instrument teu"

Juan Luis Salinas ha fet la presentació del seu llibre ¿Qué quieres de mi, Señor? Al Paranimf de l’Acadèmia Mariana. L’autor ha destacat que "sempre he cregut, he acceptat Déu i he tingut una relació amb Jesús, que per a ell haurà estat infinitament insignificant, però a mi m’ha suposat una realitat incommensurable de seguretat, d’identitat, de pau i d’acolliment". Ha afegit que "en prou ocasions he sentit una mica d’enveja en pensar en la vivència inapel·lable, determinant, essencial i profunda de sant Pau".

La idea del llibre li va sorgir un dia mentre resava el Parenostre, tot aturant-se en l’expressió "faci’s la vostra voluntat, així en la terra com es fa en el cel".  La reflexió sobre aquestes paraules adreçades a Déu Pare el va portar a buscar en la Bíblia tots els passatges en els quals Jesús utilitzava "l’imperatiu dels verbs", és a dir, quan "Jesús ens transmet súplica o prec".

La primera expressió que es va trobar l’autor va ser "convertiu-vos, que el regne del cel és a prop". "Vaig estar rumiant l’abast fins que em vaig adonar que havia estat un il·lús perquè la conversió ha de ser permanent i constant i que mai ningú podrà dir que s’ha convertit del tot". Al llibre l’autor continua reflexionant sobre els precs que fa Jesús i, en concret, "segueix-me", a través del qual Jesús "s’adreça a cadascun de nosaltres en primera persona i de forma personalitzada".

Juan Luis ha destacat que la resposta a la pregunta ‘¿Qué quieres de mí, Señor?, podria ser "estima’m i viu en mi. Siguis el meu testimoni (..). Estiguis segur i no tinguis por.(..) Viu l’amor, la veritat, la justícia i la pau. Que la relació amb els que t’envolten es fonamenti en el servei, el perdó i l’amor". Precisament ha assegurat que "la clau de tot està en l’amor". "En abandonar-nos als braços de Déu segurs que sempre ens acollirà. Hem de ser suficientment humils per saber i acceptar que no som res i que tot és un do seu."

Per acabar, ha llegit una pregària a Déu que figura al llibre "… que sempre es faci la teva voluntat i jo sigui instrument teu aquí a la terra".

L’acte ha estat presidit per mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida; el doctor Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana i Ramon Maria Reig, president de l’Hospitalitat de Lourdes, entitats a les quals Juan Luis Salinas està estretament vinculades i que van promoure la presentació. Reig ha assegurat que el llibre parla de l’amor i la fraternitat, que són el signe que l’autor comparteix amb l’Hospitalitat.

La doctora en Bíblia Mar Pérez ha fet una reflexió sobre la voluntat de Déu.  El doctor Viñas s’ha referit a la dificultat de seguir-la en situacions concretes, especialment quan patim, i l’ha resumit amb la màxima de sant Agustí “Estima i fes el què vulguis”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn