ACADÈMIA MARIANA

16 juliol 2014
Categoria/es: Acadèmia Mariana

P. JAUME SIDERA BIOGRAFIA EL P. XIFRÉ, COFUNDADOR DELS CLARETIANS

El P. Jaume Sidera i Plana, claretià, membre de la Comissió Gestora de l’Acadèmia Mariana, ha publicat la biografia del P. Josep Xifré Mussach (Vic, 1817 – Cervera, 1899). El P. Xifré fou cofundador amb Sant Antoni Maria Claret dels Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria o claretians (Vic, 16 de juliol de 1848) i Superior General de la Congregació des de 1858 fins 1899. Home de gran cor i d’esperit emprenedor, va posar tot el què ell era, sabia i podia al servei de Déu i de la Congregació, deixant una empremta essencial en el seu desenvolupament. Com a director espiritual del P. Claret l’aconsellà sobre nombrosos assumptes de la Congregació i va imposar-li el mandat d’escriure la seva Autobiografía.

El fundador de l’Acadèmia Mariana, Mn. Josep Mª Escolà i Cugat (1820-1884), va mantenir correspondència personal amb sant Antoni Maria Claret, a qui demanava consell en temes importants. El seu Breviarium Marianum, una preciosa obra que recull les glòries de Maria, es va publicar el 1858 sota la protecció del sant, qui també la va prologar.

L’autor dels tres volums de la vida i l’obra del successor del P. Claret, diu: “Sant Antoni Ma. Claret, essencialment creatiu, necessitava algú que recollís les seves intuïcions genials i les apliqués amb paciència i amb la perseverança del dia a dia. Aquest va ser el P. Josep Xifré. Claret podria morir amb el consol d’haver deixat en mans d’un bon hereu la seva congregació de Missioners del Cor de María.” El treball erudit, pacient i acurat del P. Jaume Sidera en fa memòria. Enhorabona!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn