ACADÈMIA MARIANA

9 febrer 2006
Categoria/es: Acadèmia Mariana

MONS. CIURANETA ANUNCIA LA INAUGURACIÓ DE LES OBRES DE L’ACADÈMIA MARIANA

En un acte protocol·lari celebrat al Palau Episcopal de Lleida el dia 9 de febrer, el Bisbat i “La Caixa” han signat un conveni de col·laboració pel qual l’entitat d’estalvis col·laborarà en la restauració de l’Acadèmia Mariana i Casa d’Espiritualitat de Lleida amb 42.000 € (7 milions de pessetes), signaren el document de col·laboració.

El bisbe de Lleida Mons. Francesc Xavier Ciuraneta i el delegat general de “La Caixa”, el Sr. Joan Ramon Fuertes en nom de la seva Obra Social, signaren el document de col·laboració.

Mons. Ciuraneta ha manifestat el seu agraïment a l’entitat per aquest ajut econòmic: “…aportacions com la vostra ens ajuden a recuperar aquesta gran obra religiosa, social i cultural que és l’Acadèmia Mariana de Lleida”, ha dit el bisbe de Lleida. Per la seva banda el delegat general de “La Caixa” ha destacat la bona disposició de l’entitat, per poder sumar-se a altres entitats i institucions de la ciutat per tal de col·laborar en les obres de restauració que s’estan efectuant a la seu d’aquesta institució cultural i mariana, alhora que seu de la Patrona de la ciutat de Lleida, la Verge Blanca de l’Acadèrmia.

El seu director Mn. Salvador Gené ha assenyalat que l’Acadèmia Mariana de Lleida és l’edifici de la ciutat que conserva en el seu interior més obres d’art: “solament en pintures al fresc hi tenim 700 m2”. Tingué també paraules d’agraïment dirigides a “La Caixa”, explicant com aquesta col·laboració de l’entitat d’estalvi amb l’Acadèmia Mariana ja ve de lluny, ja que des de la seva fundació fa més d’un segle, patrocina cada any un dels premis de poesia del Certamen Literari Marià que convoca l’Acadèmia.

Aquesta col·laboració econòmica de “La Caixa” se suma a la que en el seu dia va oferir també la Diputació de Lleida, per la restauració de la façana. Tanmateix el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el seu Servei de Restauració, ha assumit els treballs de recuperació de les pintures de l’escala principal i de la capella de la Patrona. Treballs de restauració que van iniciar-se el passat 10 de gener.

El bisbe de Lleida Mons. Ciuraneta ha aprofitat l’ocasió per anunciar, que si tot va bé, l’Acadèmia Mariana ja restaurada i la nova Casa d’Espiritualitat podrien ser inaugurades el proper 1 d’octubre, coincidint amb la celebració del Certamen Marià i la festa de la Patrona de Lleida, la Verge Blanca de l’Acadèmia, el 2 d’octubre.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn