ACADÈMIA MARIANA

1 juny 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

MISSA PER JOAN LLUIS TORRES

La Comissió Gestora de l’Acadèmia Mariana ha organitzat la celebració d’una eucaristia en sufragi per l’ànima de Joan Lluis Torres a l’Oratori de la Verge Blanca. L’ha presidit el pare Jaume Sidera cmf concelebrant amb Mn. Gerard Soler.

En la festa de sant Justí, màrtir propagador de la fe cristiana després de la seva conversió al cristianisme, el pare Jaume ha glossat la figura del nostre amic i germà Joan Lluís posant en boca seva les paraules de Pau a Timoteu de la primera lectura del dia.

“No sé pas quin àngel bo ha escollit les lectures d’avui. Em fa l’efecte que,  ni posats a triar-ne, en trobaríem de més apropiades a la celebració d’avui. No cal que insisteixi en la persona del benamat amic Joan Lluís Torres: n’hem evocat el record i tantes coses bones en diverses situacions. En canvi em sembla que podríem escoltar de llavis d’En Joan Lluís les paraules de Pau a Timoteu.”

I així el pare Jaume ha anat desgranant aquest missatge tot expressant:

“Un desig: Que Déu Pare i Crist, Senyor nostre, us donin el seu amor, la misericòrdia i la pau com me’ls donà a mi mentre compartia la vida i els afanys amb vosaltres.”

“Una acció de gràcies:  perquè he pogut servir Déu amb consciència pura seguint la tradició familiar. He mamat la fe amb la llet de la mare i de la padrina. Una fe que per gràcia de Déu ha arrelat en mi i ha donat sentit a la meva vida.”

Una recordança sempre present mentre vivia: ”revifeu el caliu del do de Déu que vosaltres i jo vam rebre amb la imposició de mans en el baptisme, en la confirmació, en l’Eucaristia, el dia que ens vam casar”  a fi de “respondre a l’amor amb què el Pare us ha cridat a ser sants…”

I una recomanació: ”Manteniu-vos en la fe que ens uneix en Crist Jesús” i “a l’escola de Jesús”. Jesús ens ensenya que la resurrecció és una nova creació, una nova manera de ser, un nou estat de vida” i “que Déu és Déu de vius, no pas de morts. En Ell, per Ell i per a Ell tots vivim amb tots els nostres germans i germanes que ens han precedit en la vida de fe i ara frueixen de la plena visió.”

Finalment, des de la plena convicció que el Joan Lluis ja comparteix la vida i la immortalitat amb Jesús, amb qui havia posat la seva confiança, el pare Jaume li ha expressat en nom de tots unes paraules de gratitud: “Gràcies, Joan Lluís. Continua des del cel  la teva obra beneint, aconsellant, animant i encoratjant els qui amb molt bona voluntat volem que Maria, la Mare de Jesús i Mare nostra, sigui coneguda i estimada a la nostra ciutat i ens guiï vers un coneixement i un amor cada dia més gran de Jesús, el Fill de Maria i germà nostre.”

Tots hem sentit molt la defunció del Tresorer de l’Acadèmia Mariana, soci de tota la vida i gran devot de Maria, per la seva qualitat humana i eficiència en totes les seves gestions. La seva presència entre nosaltres esdevé ara més intensa.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn