ACADÈMIA MARIANA

14 setembre 2019
Categoria/es: Acadèmia Mariana

MARI PAU HUGUET, MANTENIDORA DEL CERTAMEN DE LA MARE DE DÉU DE LA CABEÇA

Mari Pau Huguet Subias nascuda a Estopanyà (Osca) l´11 d´agost de 1963. ha viscut sempre a Lleida, al barri de la Bordeta. Va estudiar a les escoles nacionals de la Bordeta, al Col·legi de la Sagrada Família, a l´Institut Marius Torres i Filologia Romànica a la Universitat de Lleida quan les classes es feien a l’edifici del Roser. És llicenciada en francès per la Universitat de Toulouse a l´Institut Francès de Barcelona. També ha estudiat llengua anglesa i actualment estudia el xinès, l’alemany i l’italià a l´Escola Oficial d´Idiomes a Barcelona i a l´Escola de Llengües Modernes de la Universitat de Barcelona. Així mateix ha estudiat Història de l´Art a l´Escola d´Història de l´Art de Barcelona i cursos d’història i egiptologia al Museu Egipci d’aquesta ciutat, Fundació Arqueològica Clos. Li encanta la dansa amb diletantisme i coneix amb excel·lència més de disset balls diferents.

Es va iniciar professionalment a Radio Terraferma de la Cadena 13 (Lleida), a l’any 1983, essent locutora a diferents magazines i musicals, passant al 1986 a Televisió de Catalunya (TV3) com a presentadora en més de 18 programes, i a Catalunya Radio (Cafè amb gel i Gravetat Zero). Ha intervingut en 6 sèries de TV3, en algun curtmetratge, al teatre a l’obra Oliver Twist i en espots de publicitat. És autora del llibre Anem a ballar?

Habitualment col·labora en presentacions d’espectacles, conferències, pregons,… especialment en causes solidàries com la Fundació Iniciatives Solidàries Àngel Olaran amb seu a Mollerussa que treballa a Wukro (Etiòpia) i en una altra dedicada als problemes de visió que està a punt de posar-se en marxa, així com en moltes altres associacions com la dels Armats de Lleida,… Al llarg de la seva vida professional ha rebut més d’una dotzena de premis, entre els que li agrada destacar la Gorra d´honor de la festa “Posa’t la gorra”, a Balaguer, dedicada al càncer infantil.

El seu amor i devoció a la Mare de Déu i la seva condició de confrare de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza de Vila-Sana l’han portat a acceptar ser la mantenidora del Certamen Marià de l’any 2019.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn