ACADÈMIA MARIANA

8 desembre 2021
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L?ESTEL DE MARIA JA BRILLA A SAGRADA FAMÍLIA

L’estel de vidre de 12 puntes ja corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família i fa créixer el temple a 132 metres d’alçària. La peça, muntada prèviament, s’ha collat damunt d’un trípode de pedra de 18 metres d’alçària, revestit de ceràmica, que li fa de copa. Així, es completa la segona torre més alta del temple.

L’estel s’ha il·luminat per primer cop el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, al vespre amb una cerimònia i actes d’inauguració. El cardenal Joan Josep Omella ha presidit una missa solemne on ha presentat la llum de l’estel, com un signe de protecció per tots nosaltres: ”Mira l’estel: invoca a Maria que ens protegeix amb la seva llum a tots els qui vivim a Barcelona, a Catalunya, a tot el món, però que sobretot ens indica que hem de seguir a Jesús”.

Després de l’estrena del Magnificat de Marc Timón, interpretat per l’Orfeó Català, el cardenal Omella ha beneit la Torre de Maria des de la façana del naixement: “Antoni Gaudí des del cel ens contempla emocionat”, ha dit emocionat. El papa Francesc, en un missatge en vídeo que no estava anunciat, també s’ha sumat a la celebració fixant la mirada amb els qui esperen “la revolució de la tendresa” que porta la Mare de Déu: “als malats, als afectats per la pandèmia de la Covid-19, a la gent gran, als joves que per diferents situacions veuen compromès el futur, a les persones que viuen moments de prova i els ancians, que són memòria viva, d’ells ens ve la saba tot ho fa créixer.”

L’estel l’ha creat i fabricat un vidrier de Mataró té un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones i el formen 123 vidres molt resistents: fins a 30 vegades més que un vidre normal. Està construït amb vidre texturitzat, amb una estructura d’acer inoxidable a les arestes. Té un gruix de 18 mil·límetres, amb capes de plàstic intermèdies perquè, en cas de trencament, mai cap tros de vidre pugui caure daltabaix, al carrer. Cada una de les puntes té forma de piràmide i a l’interior hi ha un focus de llum blanca per fer-la brillar. L’estel reflectirà els rajos de sol durant el dia i s’encendrà cada vespre entre les sis i les deu.

La torre de la Mare de Déu, per dins, és completament buida. Forma una cúpula de 60 metres, coberta d’un mosaic de diferents matisos de blanc, on rebota la llum i es projecta cap a l’interior de la basílica per il·luminar l’altar.

La Sagrada Família compta amb 18 torres i la dedicada a la Mare de Déu serà la segona més alta només superada per la de Jesucrist, que estarà rematada per una creu i arribarà als 172 metres d’alçada i es culminarà amb la creu de 6 braços. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn