ACADÈMIA MARIANA

25 novembre 2019
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LES RELÍQUIES DE SANTA BERNADETTE VISITEN LLEIDA

Les relíquies de la santa Bernadette Soubirous han arribat a Lleida aquest dilluns 25 de novembre i han estat rebudes a la Catedral pel Bisbe Salvador i l’Hospitalitat de Lourdes, encapçalada pel seu president Ramon Reig i el consiliari Mn. Francisco José Ribas acompanyada per altres autoritats eclesiàstiques i molts feligresos.  L’urna amb les relíquies va ser traslladada en processó fins a l’altar major on es va fer una pregària. “Que Santa Bernadotte ens faci escoltar més a la Mare de Déu i, sobretot, al seu fill Jesucrist i ens ajudi a donar-nos més als malalts”, va dir el Bisbe. Les nombroses persones que van assistir a l’acte van venerar la Santa mentre entonaven l’Ave de Lourdes”.

L’urna amb relíquia de la Santa –una costella- ha estat traslladada a la Capella del Santíssim fins a les 18.45 h. en que es va resar el rosari durant la processó de torxes per l’interior de la catedral, seguida de l’eucaristia presidida pel Bisbe Salvador. Després d’aquesta cerimònia multitudinària les relíquies van ser traslladades al Monestir de les Carmelites Descalces de la Caparrella, a l’hospital Arnau de Vilanova i a la residència dels Ancians Desemparats d’Aitona dins dimecres dia 27.

Aquest pelegrinatge s’està realitzant per diferents països europeus amb ocasió de la celebració de «l’Any Bernadette» amb la celebració de tres aniversaris: el 7 de gener es van complir els 175 anys del naixement de la Santa; dos dies després, el seu baptisme i el 16 d’abril el 140 aniversari de la seva mort. Aquest any te com a lema  «Benaurats els pobres, perquè d’ells és el Regne de Déu». Aquest  reliquiari que es custodia al Santuari de Lourdes  ja ha passat per França, Alemanya i Itàlia, i per les diòcesis de Solsona i Urgell. Des de Lleida continuarà el seu pelegrinatge per 45 diòcesis espanyoles.

L’11 de febrer al 16 de juliol de 1858 la Mare de Déu es va aparèixer a  Bernadette Sobirous a la gruta

de Massabielle quan tenia 14 anys d’edat. De família pobre la seva  vida va estar marcada per moltes penalitats. En paraules del papa Pius XII la Mare de Déu «la fa la seva confident, col·laboradora, instrument de la seva materna tendresa i de la misericordiosa omnipotència del seu Fill». Les persones s’agreguen a la seva crida cada vegada en més nombre per pregar, fer penitència i demanar per la conversió dels pecadors. És acceptada en el noviciat de les religioses de la Caritat de Nevers on va morir després d’una llarga malaltia als 35 anys. El seu cos es conserva incorrupte. Va ser beatificada l’any 1925 i proclamada Santa el 8 de desembre de 1933, solemnitat de la Immaculada Concepció. Amb aquest nom s’havia identificat la Mare de Déu en les aparicions a Bernadette.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn