ACADÈMIA MARIANA

4 octubre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LES FESTES HONORANT LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA, PATRONA DE LLEIDA

La celebració de la Festa de la patrona de Lleida, la Verge Blanca de l’Acadèmia, ha estat preparada durant els tres dies previs amb la celebració del Tridu a la Mare de Déu. El res del Sant Rosari ha precedit l’Eucaristia amb l’acompanyament musical d’una coral de Lleida. Convidat per Mn. Gerard Soler, capellà de l’Oratori de la Verge Blanca, hem tingut com a predicador d’honor al nou Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls. Totes les celebracions han acabat amb l’emotiu cant dels Goigs a la Verge Blanca de l’Acadèmia: “Ajudeu-nos Verge Blanca, guia i llum de la ciutat”.

Les paraules senzilles i profundes del Bisbe ens han ajudat a contemplar Maria per tenir-la com a referent en la nostra vida cristiana, per apropar-nos a Jesús. I com fer créixer la devoció a Maria, i que sigui més estimada com a patrona de Lleida? Ens ha calat fons, per pràctic i emotiu, el missatge del Bisbe Salvador en el dia de la Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia: “no demanem per nosaltres sinó pels lleidatans, perquè estigui al cor de tots, present en tota la ciutat, a les parròquies, de tots perquè ens ajudi a caminar pel camí del bé i de la santedat.”

Al llarg d’aquests dies han visitat l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia grups d’alumnes del Col·legi Episcopal i del Col·legi Santa Anna. És una iniciativa molt bonica que es va convertint ja en una tradició i que ajuda els nens a conèixer i estimar més la Mare de Déu que a Lleida venerem sota l’advocació de la Verge Blanca de l’Acadèmia.

Les Festes han culminat amb un magnífic Certamen Marià, que ha estat novament el punt de trobada entre fe i cultura a través de l’agermanament de la Mare de Déu de la Jonquera, patrona de la Pobla de Cérvoles, i la nostra patrona, la Verge Blanca de l’Acadèmia. La singular peregrinació dels pobletans amb la seva patrona ben abillada amb el mantell blanc de gala i corona d’or al Santuari de la Verge Blanca de l’Acadèmia, de Lleida, ho ha fet possible. Gràcies!

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn