ACADÈMIA MARIANA

25 octubre 2014
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LES COMPLETES A LA MARE DE DÉU DE LES SOGUES

El poble de Bellvís celebra amb molta intensitat la Festa Major dedicada a la Mare de Déu de les Sogues. Cada 25 d’octubre, vigília de la Festa Major, se celebra al vespre una missa cantada a l’església parroquial dedicada a Santa Maria de l’Assumpció.

Els cants que s’interpreten són les Completes són uns cants a capella en llatí que tenen una llarga tradició i que s’han recuperat recentment per la Coral Espiga d’Or de Bellvís, dirigida per Xavier Pons. Gent del poble de totes les edats, coneguts i familiars d’altres municipis, melòmans d’arreu de la comarca i forasters que vénen expressament per a assistir a la cerimònia del cant de Completes.

Enguany amb ocasió de la celebració del Certamen Marià dedicat a la Mare de Déu de Bellvís, també s’hi ha fet present el matrimoni Juan Luis Salinas i Blanca Roca, membres de la Comissió gestora de l’Acadèmia Mariana. La celebració tan intensament viscuda pels nombrosos devots aplegats al redós de la Mare de Déu de les Sogues, patrona de Bellvís i de la Plana d’Urgell, ha deixat en ells un record inesborrable.

Aquest és el record gràfic de la concelebració eucarística, presidida pel rector Mn. Josep Maria Aresté, amb la participació de nens i joves en la vistosa ofrena a la Mare de Déu i els cants des del cor de l’església.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn