ACADÈMIA MARIANA

3 juny 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ALCALDE REP JOAN VIÑAS, DIRECTOR DE L?ACADÈMIA MARIANA

 Amb motiu de la celebració del 70è aniversari que la Verge Blanca de l’Acadèmia va ser proclamada per la Santa Seu com a copatrona de la ciutat de Lleida

 També han presentat el Certamen Marià 2016 que enguany es durà a terme en honor a la Immaculada Jove 

L’Acadèmia Mariana de Lleida està de celebració i aquest divendres ha presentat a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, els actes que està preparant per commemorar el 70è aniversari que la Verge Blanca de l’Acadèmia Mariana va ser proclamada per la Santa Seu com a copatrona de la ciutat de Lleida. Ros ha rebut el director de l’Acadèmia Mariana, Joan Viñas, així com els membres de la comissió gestora, Cesca Agustí, Josep Segués, i Yolanda Sòria, que han estat acompanyats de l’assessor d’Alcaldia per assumptes culturals, Antoni Llevot.

Durant la recepció, també han presentat a l’alcalde el Certamen Marià (literari i audiovisual) 2016 que enguany se celebrarà en honor a la Immaculada Jove, imatge de Maria obra d’Isabel Guerra que peregrina per les diòcesis d’Espanya i acompanya els joves a les Jornades Mundials de la Joventut.

Des de la fundació de l’Acadèmia Mariana l’any 1862 (exceptuant els anys compresos entre 1936-1940), la institució ha organitzat cada any el Certament Marià, uns jocs florals, els segons de Catalunya després dels de Barcelona i els únics dedicats a la Mare de Déu, que són una antiga tradició catalana i de la Provença. Tenen el seu origen en l’Edat Mitjana i revifen amb la Renaixença. Els jocs florals de l’Acadèmia Mariana són els últims testimonis a Catalunya d’un fet històric i cultural, la qual cosa els dóna un especial valor.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn