ACADÈMIA MARIANA

8 febrer 2022
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ALCALDE MIQUEL PUEYO HA VISITAT L’ACADÈMIA MARIANA

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, han visitat aquest matí l’Acadèmia Mariana. El bisbe Salvador ha rebut als representants del consistori al vestíbul i, a continuació, han fet un recorregut pel Palau de Maria. A l’Oratori de la Verge Blanca, el seu capellà Mn. Gerard Soler ha explicat l’artístic espai de culte de la patrona de Lleida, remarcant la bonica història del cor de plata que du la seva imatge, així com la restauració del retaule efectuada pel CAEM l’any 2016, culminant la magna restauració, remodelació i ampliació de tot l’edifici promoguda pel bisbe Francesc Xavier Ciuraneta entre l’any 2002 i el 2006. La nova directora de l’Acadèmia Mariana, Yolanda Soria i la junta directiva de l’entitat, han acompanyat a les autoritats en la visita. 

Després l’alcalde ha conegut la resta de les instal·lacions de l’Acadèmia Mariana com el Teatre i el Paranimf modernista. També ha visitat la Biblioteca-Arxiu de l’Acadèmia Mariana on es guarden els llibres on es publiquen les obres premiades del Certamen Marià, així com diverses col·leccions de llibres marians i que constitueixen un valuós patrimoni. A continuació, l’alcalde Pueyo ha signat al Llibre d’Or de l’Acadèmia Mariana amb una bona i sentida dedicatòria. El paer en cap s’ha interessat, entre d’altres, per la signatura de Mossèn Cinto Verdaguer el 13 de maig de 1901: “Maria / al cel guia / per camí de flors: / anem-hi / volem-hi / cantant sos amors.”

El paer en cap i la regidora també han visitat la Fundació Verge Blanca i han saludat al president de la fundació, Joan Ramon Saura i a Teresa Farré, coordinadora de l’entitat.

Finalment, s’ha fet un recorregut per les dependències que ocupen la Casa de l’Església, com són la capella, el menjador i sales de reunions. La visita ha acabat amb un diàleg distès al claustre de l’Acadèmia Mariana, lloc on s’ha ofert un refrigeri a les autoritats i a tots els presents.

Aquesta visita responia a una trobada de representats de la institució al paer en cap el passat 15 de novembre, aleshores acompanyat per la tinenta d’alcalde i regidora Jordina Freixanet que avui no ha pogut fer-se present per qüestions de salut. Agraïm de cor el seu compromís i disponibilitat.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn