ACADÈMIA MARIANA

2 juny 2004
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ALCALDE DE LLEIDA VISITA LES OBRES DE L’ACADÈMIA MARIANA

L’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar ahir, durant la seva visita a les obres de l’Acadèmia Mariana que la Paeria “aposta per la rehabilitació d’un edifici molt important per a Lleida tant des del punt de vista històric com espiritual”. És per això que va assegurar que el consistori “estudiarà col·laborar amb les obres”. De tota manera va assenyalar que la subvenció no hauria de partir només de la Paeria o de les entitats locals, sinó que “seria interessant la participació d’altres, com la Generalitat”.

En aquest sentit el Bisbat manté converses amb la Delegació Territorial de Cultura per subvencionar la restauració de l’interior del paranimf modernista de l’edifici.

La intenció és que comenci la restauració “una vegada acabada l’estructura. No s’ha parlat de dates, de pressupostos ni de la forma de subvenció”. El Delegat Territorial del Govern, Jaume Gilabert, va apuntar aquesta possibilitat el passat mes de març en una visita a l’edifici; setmanes després van començar les negociacions i dilluns, el Delegat de Cultura, Antoni Llevot, va visitar l’emplaçament. “Volem col·laborar, ara busquem la fórmula”, va afirmar.

L’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar el dia 1 de juny tot el complex de l’Acadèmia Mariana acompanyat del senyor Bisbe de la Diòcesi, Francesc Xavier Ciuraneta i personal de l’Ajuntament i del Bisbat.

L’any 2005 es començarà a construir la nova Casa d’Espiritualitat amb quaranta habitacions, despatxos, sales de reunions, menjadors, capella i pàrking, amb accés pels carrers Acadèmia i Alcalde Costa.

Tot aquest complex és una oferta espiritual, cultural, artística i social del Bisbat del Lleida a tots els lleidatans amb paral·lel al desenvolupament material de la societat civil lleidatana.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn