ACADÈMIA MARIANA

2 setembre 2021
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ACADÈMIA PRESENTA L’ACTE LITERARI QUE SUBSTITUIRÀ EL CERTAMEN MARIÀ

L’Acadèmia Bibliogràfica-Mariana ha organitzat un acte literari que substituirà el tradicional Certamen Marià. Estarà dedicat a l’advocació de Santa Maria, mare de l’esperança.

S’ha partit d’una selecció d’obres poètiques marianes amb un sentit de pregària d’intercessió, de lloança i d’agraïment a la Mare de Déu, simbolitzant les dotze estrelles de la corona de Maria. Les obres han estat guardonades des de l’any 2013, tret de les que van guanyar la flor natural i havien estat declamades en el certamen virtual celebrat l’any passat. No es tracta d’un concurs o certamen, sinó d’una ofrena literària que faran els propis autors i rapsodes reconeguts de la ciutat. Com a cloenda, la Schola Cantorum de l’Ateneu Popular de Ponent farà una ofrena musical a la Mare de Déu.

L’acte literari marià tindrà lloc el diumenge 3 d’octubre, a les 18, al Paranimf de l’Acadèmia Mariana, tot celebrant la festa de la Verge Blanca de L’Acadèmia, patrona de Lleida. El presidirà el director de l’Acadèmia Mariana, doctor Joan Viñas i el bisbe de la Diòcesi, mons. Salvador Giménez, acompanyats de la mantenidora que enguany serà la doctora en Dret i catedràtica de Dret Eclesiàstic de l’Estat Maria Teresa Areces. Donades les restriccions de l’aforament, s‘emetrà en directe per via telemàtica i l‘enregistrament quedarà disponible a les xarxes socials i les planes web del Bisbat i de l’Acadèmia Mariana.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn