ACADÈMIA MARIANA

19 setembre 2020
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ACADÈMIA MARIANA PUBLICA EL PROGRAMA DE FESTES DE LA VERGE BLANCA

Certamen Literari Audiovisual Honorant Santa Maria De Natzaret, Salut dels Malalts

La situació sociosanitària d’enguany ha obligat a suspendre el Certamen Marià que cada any convoca l’Acadèmia Mariana amb motiu de les festes de la Verge Blanca, substituint-lo per un acte literari virtual dedicat a Santa Maria de Natzaret, Salut dels Malalts.

L’anomenat Certamen Literari Audiovisual consistirà un recital del poesies dedicades a la Verge Blanca de l’Acadèmia escollides majorment entre les guardonades en diferents edicions del Certamen Marià. En la mesura que sigui possible, aquests poemes seran declamats pels seus propis autors. També hi haurà el discurs del mantenidor, doctor Jacint Cabau Rúbies, delegat diocesà de Pastoral de la Salut, i un concert de temes marians del Petit Cor de la Catedral.

L’enregistrament es farà als espais nobles de l’Acadèmia Mariana i es difondrà el dia 2 d’octubre, festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia a través de les planes web de l’Acadèmia Mariana i del Bisbat de Lleida i del canal youtube de Jaume de Lleida.

Actes religiosos
La festivitat de la patrona de Lleida es prepararà amb un tridu a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia els dies 30 de setembre (dimecres), 1 (dijous) i 2 d’octubre (divendres) d’octubre, amb el res del Rosari, a les 18,30, i la Santa Missa, a les 19 h.
El dia 2 d’octubre, festivitat de la Verge Blanca de l’Acadèmia, també s’oficiarà Missa a les 12 h., a més de la de les 19 h.
Dia 4 d’octubre, diumenge, dia oficial de la celebración de la festa, a les 12 h. Missa a la Catedral presidida pel Sr. Bisbe Salvador.


 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn