ACADÈMIA MARIANA

29 octubre 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L?ACADÈMIA MARIANA DINS LA RUTA MODERNISTA DE LLEIDA

La Ruta de la Lleida Modernista ha estat l’encarregada de tancar aquest dissabte el programa de les visites guiades de tardor de Turisme de Lleida de les rutes a Visites de Turisme de Lleida.  

La Ruta Modernista fa un recorregut per les cases il·lustres de Lleida que llueixen aquest estil arquitectònic i decoratiu. El Modernisme, fortament arrelat a Catalunya, va deixar la seva empremta en emblemàtiques construccions de la ciutat, especialment en edificis d’habitatges. L’itinerari convida a observar “Maons, delicats estucs i natura forjada a la llum dels vitralls”, fent una ruta panoràmica per les cases del centre de la ciutat, moltes de les quals han estat restaurades recentment. Es comença a Turisme de Lleida i se segueix per la Casa Magí Llorens, l’Antic Cinema Vinyes –del qual es visita l’interior-, la Casa Xam-mar, la Casa de la Lira -o Morera-, la Casa Baró -o la Vinicola-, el Paranimf de l’Acadèmia Mariana i les Cases Balasch –es visita l’estudi de disseny d’interiors-. La visita dura una hora i mitja, aproximadament, i val 5 euros.

Per al dissabte 26 de novembre Turisme de Lleida ha programat una visita a l’Acadèmia Mariana, una institució creada a Lleida al 1862 en honor a la Immaculada Concepció de Maria, que es coneix com el Palau de Maria, Declarat Bé Nacional d’Interès Cultural per la Generalitat al 2010, en què destaca l’Oratori de la Verge Blanca, el paranimf modernista i el teatre d’estil Art Decó. Aquest és un equipament poc conegut i amb molta historia i tresors per descobrir.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn