ACADÈMIA MARIANA

7 març 2006
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ACADÈMIA MARIANA DEDICARÀ EL CERTAMEN D’ENGUANY A SANTA MARIA DE RIPOLL. INAUGURACIÓ DE LES OBRES DE RESTAURACIÓ

L’Acadèmia Mariana de Lleida ha comunicat que el Certamen Marià d’enguany serà dedicat a Santa Maria de Ripoll, com a “Mare i bressol de Catalunya”, significat així els orígens cristians i marians de Catalunya.

La imatge de Santa Maria de Ripoll està representada en un magnífic mosaic executat en els tallers del Vaticà, que fou ofrenada al Monestir de Ripoll pel papa Lleó XIII i avui venerada en el presbiteri de la basílica del monestir.

El Certamen Marià tindrà lloc el diumenge 1 d’octubre i com es costum en aquests darrers anys se celebrarà en l’Auditori Municipal Enric Granados, amb el discurs del Mantenidor i el lliurament de la Flor Natural i els demés premis als poetes i escriptors guardonats.

Abans però, tindrà lloc una Missa solemne en l’Oratori de l’Acadèmia Mariana, seu de la Patrona de Lleida la Verge Blanca de l’Acadèmia, la festa de la qual se celebra el 2 d’octubre. La celebració serà presidida pel bisbe de Lleida Mons. Ciuraneta i el bisbe de Vic Mons. Romà Casanova, bisbat al qual pertany el Monestir de Ripoll, amb l’assistència de les primeres autoritats de Lleida i de Ripoll. Aquesta Missa solemne en honor de la Patrona de Lleida, serà alhora l’acte d’inauguració oficial de la nova seu restaurada i habilitada de l’Acadèmia Mariana, Casa de l’Església de Lleida i Casa d’Espiritualitat, que els lleidatans podran visitar durant tota aquella setmana, en unes jornades programades de portes obertes.

Les obres de restauració de l’Acadèmia Mariana van a bon ritme. En aquests moments s’estan restaurant les pintures de l’Oratori de la Patrona i del cimbori de l’anomenada Escala Imperial i en breu s’iniciarà la restauració del paranimf. El bisbe de la diòcesi Mons. Francesc Xavier Ciuraneta ha manifestat la seva voluntat de que l’1 d’octubre, amb el Certamen Marià dedicat a Santa Maria de Ripoll, sigui la jornada inaugural de la nova Acadèmia Mariana de Lleida.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn