ACADÈMIA MARIANA

3 octubre 2021
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ACADÈMIA MARIANA CELEBRA LA FESTA DE LA VERGE BLANCA, PATRONA DE LLEIDA

 

 

 

La celebració de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, s’ha iniciat amb una eucaristia la vigília de la seva festa a l’Oratori de l’Acadèmia Mariana presidida pel bisbe emèrit Joan Piris concelebrant amb mossèn Gerard Soler. En l’homilia, el bisbe ha comentat la Paraula de Déu proclamada destacant que Maria no viu del passat del pecat original, sinó que mira el futur com una gran promesa de vida: “Maria és la dona del dia vuitè, quan comença la vida definitiva” una vida que ens obre a nosaltres gràcies a la qualitat de la seva fe, personificada d’una manera extraordinària i demostrada en les dificultats que va passar. El bisbe ha valorat com Maria es va arriscar en l’Anunciació recordant que “Déu ens ha obert un horitzó d’esperança amb la seva mort i resurrecció però la nostra fe està fonamentada en fets, que van precedits per l’acte de fe de Maria”. Per això ens ha animat, per intercessió de Maria la nostra mare, a “transmetre aquest fet a les noves generacions amb una fe purificada, com a Església i no només com a cristians devots, perquè som la imatge pública del Crist.”

El bisbe Joan també ha fet memòria dels germans traspassats per la pandèmia i dels que pateixen a causa de l’erupció del volcà a l’illa de La Palma. Mossèn Gerard ha recordat que els orígens de l’Acadèmia Mariana, fundada per mossèn Josep Maria Escolà, van girar al voltant del flagell de la pesta bubònica i com la intercessió de Maria implorada pels lleidatans va alliberar la nostra ciutat d’aquest mal. En aquest sentit, el capellà de l’Oratori ha recordat la història del cor de plata que llueix la imatge de la patrona com l’origen d’aquesta advocació tan estimada com poc coneguda fins i tot pels propis lleidatans.

La celebració solemnitzada pel la Coral Estel dirigida per Gemma Maria Naranjo ha acabat amb la interpretació dels Goigs a la Verge Blanca de l’Acadèmia a la que també s’hi han unit el director Joan Viñas i membres de la Junta de l’Acadèmia Mariana i els nombrosos feligresos que han assistit a la celebració que també s’ha pogut seguir a través del canal youtube de l’Oratori.

 

 

El dia de la festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, s’ha oficiat amb una eucaristia a l’Oratori de l’Acadèmia Mariana presidida pel bisbe Salvador Giménez Valls concelebrant amb mossèn Gerard Soler i mossèn Àngel Escales.

En la festivitat de la Mare de Déu, el bisbe Salvador ha centrat l’homilia en les dues maneres de representar Maria, com a Immaculada o bé com a Mare de Jesús, encara que totes dues fan referència al seu Fill que va engendrar per obra de l’Esperit Sant com un acte d’obediència a Déu a través de l’àngel: “Maria va néixer sense pecat -Immaculada- i és assumpta al cel sense corrupció” i ha destacat els dos aspectes essencials de la Mare de Déu: com a dona de fe i d’obediència. Per això, després de pregar per tots els qui pateixen i agrair a tots els qui estenen la seva devoció, ha invocat “la Verge Blanca de l’Acadèmia des de l’Oratori, ben units a tots els qui li tenen i li han tingut devoció al llarg del temps, perquè visquem amb coherència i autenticitat de vida anunciant el Crist amb paraules i obres.”

El duo de veu i orgue Montserrat Virgili i Gemma Maria Naranjo han acompanyat admirablement la celebració a la que també s’hi han unit el director Joan Viñas, membres de la Junta i socis de l’Acadèmia Mariana, el president dels pessebristes Jordi Curcó i els nombrosos feligresos que han assistit presencialment a la celebració o bé l’han seguit a través del canal de youtube inaugurat amb ocasió d’aquesta festivitat.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn