ACADÈMIA MARIANA

12 juliol 2023
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’ACADÈMIA BIBLIOGRÀFICO MARIANA HA CONVOCAT EL CERTAMEN MARIÀ EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT

TITULAR DE LA CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG DE LLEIDA

Un premi de 800 euros

 El Certamen Literari anual de l’Acadèmia Mariana també convoca el tradicional concurs literari en les categories de poesia i goigs, i prosa. En total hi ha sis categories en poesia: el Primer Premi i Flor Natural a la millor poesia que lloï la Mare de Déu de la Soledat, que concedeix el bisbe de Lleida, dotat amb 800 euros; el premi de la Congregació de la Puríssima Sang, dotat amb 500 euros; el de la Paeria, en català i dedicat a la Verge Blanca de l’Acadèmia, com a patrona de la ciutat, dotat amb 500 euros; el de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en català i dedicat a qualsevol de les advocacions marianes de les comarques de Lleida, dotat amb 500 euros; el de la Congregació de les Missioneres Esclaves de l’Immaculat Cor de Maria, dedicat al Cor de Maria, dotat amb 500 euros; i el de l’Acadèmia Mariana, per a la millor composició de Goigs a la Mare de Déu de la Soledat, dotat amb 500 euros. Les obres s’hauran de presentar abans del 15 de setembre de 2023.

 Treballs en prosa

Pel que fa a la prosa, hi haurà dos premis de 300 euros concedits pel prior i el consiliari de la Congregació de la Sang dedicats a un estudi històric sobre l’advocació de la Soledat de Maria a Lleida i al millor estudi, treball o assaig teològic sobre la Soledat de Maria. Les obres s’hauran de presentar abans del 15 de novembre de 2023.

 El Certamen Marià premiarà una marxa per a la Mare de Déu de la Soledat

D’altra banda, la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico Mariana de Lleida i la Congregació de la Puríssima Sang de Lleida convoquen un concurs per proveir d’una marxa de processó pròpia dedicada a la Mare de Déu de la Soledat. El concurs, convocat en el marc el Certamen Marià 2023 està obert a qualsevol persona física, sense límits d’edat, nacionalitat, ni nombre de composicions per participant.

Les obres, que s’hauran de presentar abans del 15 de gener de 2024, hauran d’estar escrites per a la plantilla habitual de banda de música, amb una durada mínima de 3 minuts i màxima de 6. Segons les bases del concurs, les composicions s’hauran de presentar en format paper, acompanyades d’un text explicatiu, i també amb una versió audible i dins un sobre tancat presentat de forma anònima.

El jurat es reunirà la primera quinzena del mes de febrer per decidir dues peces finalistes, que s’interpretaran en el Concert de Setmana Santa, en què els assistents triaran la guanyadora. El guanyador obtindrà un premi de 1.500 euros atorgat per la Congregació de la Puríssima Sang.

Les Bases s’han publicat en català i en castellà, amb el següent termini de presentació dels treballs:

Les Bases s’han publicat en català i en castellà, amb el següent termini de presentació dels treballs:

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn