ACADÈMIA MARIANA

23 maig 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA PEREGRINA A TORRECIUDAD

La Verge Blanca de l’Acadèmia ha peregrinat al Santuari de Torreciudad acompanyada per un nombrós grup de lleidatans, el dissabte 23 de maig. La romeria anava presidida pel bisbe de Lleida Mons. Joan Piris i el director de l’Acadèmia Mariana Dr. Joan Viñas, i ha coincidit amb la 36a edició de la romeria que cada any visita aquest santuari marià des de Martorell i altres poblacions catalanes.

Els actes han començat a mig matí amb una processó amb les imatges de la Mare de Déu Assumpta, Patrona de Martorell, i la Mare Verge Blanca de l’Acadèmia, Patrona de Lleida, fins al Santuari. El bandeig de campanes ha acompanyat als participants durant el recorregut fins al temple mentre la Banda Simfònica de Martorell ha interpretat diverses marxes de processó.

En entrar al temple els pelegrins han entonat "El Virolai" en honor de Santa Maria. Després de la benvinguda oferta pel rector de Torreciudad, D. Javier Mora Figueroa, en nom de la Comissió Gestora de l’Acadèmia Mariana  s’ha llegit la història de la Verge Blanca de l’Acadèmia i la seva relació amb la Mare de Déu de Torreciudad: “Dos imágenes, Nuestra Señora de los Ángeles y la Virgen Blanca… pero la Única Madre de Dios y Madre nuestra. Dos personas, San Josemaría Escrivá y Mossèn Josep Maria Escolà, pero con el mismo espíritu de veneración a María. Dos poblaciones, dos Obispados -Barbastro y Lleida- hermanados por una Madre común: María.”

Juan Luis González, delegat de Torreciudad a Lleida i promotor del pelegrinatge, ha fet l’ofrena de la rèplica de la Verge Blanca de l’Acadèmia, que venia per primera vegada al santuari per quedar a la galeria mariana situada a la cripta. També s’han ofrenat productes típics catalans, com bescuits, dolços, fruites, embotits, vi, oli i nombrosos rams de flors. La Banda Simfònica de Martorell ha ofert després una breu actuació de mitja hora que ha arrencat llargs aplaudiments dels assistents.

Després ha tingut lloc l’eucaristia, concelebrada per Mns. Joan Piris i el Dr. Antoni Pujals, vicari de la Delegació de l’Opus Dei a Catalunya, amb Mn. Joan Mora, rector de l’església del Carme de Lleida i Delegat de Pastoral d’Immigració de la diòcesi, i altres sacerdots de les comarques d’on procedien els fidels.

Durant la seva homilia, el Bisbe Piris ha glossat l’evangeli del dia subratllant l’existència d’un pla personal preparat per Déu per a cada un de nosaltres. Seguint els ensenyaments del papa Francesc, també ha insistit en la necessitat de viure la caritat amb els germans per mostrar la bellesa de la universalitat de l’Església. També s’ha referit a la missió que té encomanada l’Acadèmia Mariana, d’explicar la fe i “donar raó de la nostra esperança (1P 3,15). Ha agraït i constatat l’esperit de fe i de comunió eclesial posada de manifest providencialment en la presència a Torreciudad el dia de la Pentecosta de la Verge Blanca de Lleida i la Virgen del Pueyo de Barbastro.

Mn. Joaquim Mesalles, director del Petit Cor de la catedral de Lleida, ha acompanyat amb l’orgue la celebració que ha acabat amb els Goigs de la Verge Blanca l’Acadèmia que han estat cantats pels pelegrins.

Després del dinar de germanor celebrada a un restaurant proper, els pelegrins han pogut gaudir d’un quadre de jotes ofert per un grup de ballarins i cantants de l’agrupació folklòrica "Aires monegrinos" de Sariñena (Huesca). La jornada ha finalitzat amb el rés del Rosari acompanyant les imatges de les Patrones pels porxos de l’esplanada i amb l’exposició solemne del Santíssim.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn