ACADÈMIA MARIANA

20 març 2013
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA VERGE BLANCA DE L’ACADÈMIA, PATRONA DE LLEIDA, A VADSTENA, “LA ROMA DEL NORD”, SUÈCIA

Un grup de catòlics lleidatans continuen la ubicació de la Verge Blanca de l’Acadèmia en tots i cadascun dels 27 Estats de la Comunitat Europea. Fa unes setmanes es va fer entrega de la imatge de la Mare de Déu de l’Acadèmia a la Abadessa del convent de Santa Birgittas “Pax Mariae” de Vadstena. Aquest convent va ésser el primer que va fundar Santa Brígida, Patrona de Suècia i Europa. Avui són 32 a tot el món, l’últim a Cuba autoritzat personalment per Fidel Castro fa dos anys.

La comunitat internacional d’aquestes religioses és de 600 monges. El seu carisma és “Acollir tothom” i propagar la devoció a la Mare de Déu a través del culte, veneració i evangelització mariana.

La Patrona de Lleida presidirà l’entrada principal del convent i de l’església on se celebra Missa cada dia i totes les festes, a la qual assisteixen els catòlics i molts luterans que s’abstenen de rebre l’eucaristia.

Cada any peregrinen a Vadstena mig milió de persones que des de l’edat mitjana gaudeixen dels mateixos beneficis espirituals i indulgencies que a Roma o Santiago. El gran centre internacional ecumènic està obert tot l’any. En gran part recorda Taizé. L’entrega de la Imatge de la Verge Blanca es va fer amb tota solemnitat a l’acabar la Missa del diumenge dia 27 de febrer, la qual va ser concelebrada en Suec, Castellà i Anglès per tres sacerdots i va ser cantada per tota la Comunitat i fidels.

Al finalitzar la Santa Missa i beneïda la Imatge, Mossèn Salvador Gené Giribet, Mari Carmen Sabador Espuña i el seu fill Ricard Àngel Rius Sabador varen fer l’entrega oficial de la Verge Blanca a la Abadessa que tothom va aplaudir.

L’acte va finalitzar amb un parlament en Anglès del jove Ricard Àngel Rius Sabador en el que va donar les gràcies a tothom per la seva acollida, catòlics i luterans.

Els aplaudiments es varen repetir encara amb més entusiasme.

Monsenyor: Salvador Gené Giribet

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn