ACADÈMIA MARIANA

5 setembre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA VERGE BLANCA A LA XXXVII ROMERIA DE LA RIBAGORÇA

5 de setembre de 2015. Gairebé instintivament un grup considerable de pelegrins, com tots els anys, van acudint a la població pirinenca aragonesa de Campo. És el primer dissabte del mes. Autocars i turismes es van ajuntant en els espais destinats per als aparcaments.

Tota la població és un bullici de gent. Persones de molts pobles de les dues Ribagorces, la catalana i l’aragonesa, i de ciutat de Lleida i el Baix Cinca. Amb les seves imatges respectives es van agrupant a la plaça Major del poble, al davant del temple parroquial, per preparar-se per la processó que ens conduirà a pati de les escoles, on tindran lloc els actes comunitaris del dia: la celebració de l’Eucaristia i el festival de la tarda. També molts romers dinaran en aquestes instal·lacions. D’altres, han copat els restaurants del poble i dels pobles veïns.

Una sorpresa que reflecteix l’elegància del poble ha estat la invitació a la degustació dels productes dolços típics de la zona. Hi havia un carrer preparat per acollir a tots els que ens acompanyava el cuquet de provar-los.

La presència del recent estrenat bisbe de Barbastre-Montsó ha donat un aire de novetat i joventut a la jornada. El seu tarannà somrient i proper ens ha fet viure l’Eucaristia. La seva homilia, un cant simfònic a la Mare. Emocionant el moment de la pau en què es va anar acostant a totes les verges per estampar un petó a cadascuna d’elles, posant en cada petó una oració per a tots els membres de la comunitat que elles presideixen. Cants vibrants i una oració insistent.

Dinar de germanor i comiat amb un festival animat per un conjunt musical de la terra.

Va arribar el moment de l’adéu i fins l’any que ve. On? A Capella, a prop de Roda.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn