ACADÈMIA MARIANA

4 setembre 2007
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA PERIODISTA GIRONINA MÍRIAM DÍEZ, SERÀ LA MANTENIDORA DEL CERTAMEN MARIÀ

L’Acadèmia Marina de Lleida, ha anunciat que la periodista gironina, actualment resident a Roma Míriam Díez Bosch, serà la Mantenidora del Certamen Marià d’aquest any, dedicat a la Mare de Déu dels Socors, Patrona d’Agramunt.

La mantenidora, nascuda a Girona el 1973 i resident a Roma, és doctora en Ciències Socials per l’especialitat de Periodisme, per la Universitat Gregoriana de Roma, on imparteix actualment classes de periodisme i opinió pública.

En aqueta mateixa universitat, la periodista va presentar el passat 10 de maig la seva tesis doctoral “Vers un model de política comunicativa de l’Església. La comunicació institucional a la Conferència Episcopal Espanyola”, que va obtenir la qualificació màxima “Summa cum laude”. La tesi ha estat dirigida pel jesuïta nord americà Robert A. White, expert mundial en el camp de mitjans de comunicació, religió i cultura.

Míriam Díez és també llicenciada en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Catalunya i llicenciada en Ciències de Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Tanmateix ocupa la vicepresidencia de l’agència multimèdia "H2O News", una nova plataforma digital catòlica que emet en set llengües cada dia des de Roma, oferint notícies en format audiovisual sobre la vida de l’Església catòlica. A més de l’activitat docent, és periodista de l’Agència Internacional de Notícies Zenit, un mitjà de comunicació que via web, arriba diàriament a mig milió de persones.

La Mantenidora del Certamen Marià 2007, ha guanyat alguns premis de poesia i de periodisme, el més recent (juny 2007) en comunicació, és el de la Unió Catòlica Internacional de Premsa (UCIP) en reconeixement als mèrits periodístics i ètics pel seu treball.

El seu interès per la mariologia la va dur a seguir els cursos de la Càtedra "Dona i Cristianisme" de la Facultat Teològica Marianum de Roma, la única en el món dedicada exclusivament a la Mare de Déu. Actualment forma part d’aquesta càtedra, les activitats de la qual són essencialment organitzar jornades, taules rodones i publicacions sobre la figura de Maria i de la dona en l’Església. Míriam Díez Bosch forma part de vàries associacions, entre elles la ATE (Asociación de Teòlogas Españolas), la IFIIE (International Foundation fo Interreligious and Intercultural Dialogue), la AIES (Associazione Italiana Edith Stein) i la WACC (World Association for Christian Communication).

Aquesta periodista és corresponsal de la revista catalana "El Temps" a Roma, col·labora des de fa més d’una dècada amb el diari "El Punt" i ha estat durant vuit anys la corresponsal a Roma del setmanari "Catalunya Cristiana".

És periodista acreditada permanentment a la Sala de Premsa de la Santa Seu. Juntament amb el seu marit, l’historiador i teòleg Joan-Andreu Rocha, participa en activitats internacionals relacionades amb l’àmbit de la comunicació i del diàleg ecumènic i interreligiós.

Es dóna la circumstància que Míriam Díez fou guardonada en el Certamen Marià de 2004, dedicat a la Mare de Déu de Carrassumada de Torres de Segre, amb un Premi Especial de Poesia. L’any 2006 va obtenir la Flor Natural del Certamen dedicat a Santa Maria de Ripoll.

Concert de la Banda municipal de Lleida

L’Acadèmia Mariana te ja editat el programa-invitació per a ser distribuït, on s’anuncia que l’acte literari i marià tindrà lloc el diumenge 7 d’octubre a l’Auditori Enric Granados, amb el lliurament dels premis als escriptors i poetes guardonats en el Certamen Marià, precedit del discurs de la Mantenidora.

L’acte literari tindrà com es costum un pròleg musical, en aquesta ocasió serà a càrrec de la Banda Municipal de Lleida, sota la direcció de Amadeu Urrea

El Certamen Marià 2007 serà presidit per l’administrador apostòlic de la diòcesi de Lleida, Javier Salinas i pel bisbe de Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, pel fet que la Verge dels Socors patrona de la vila d’Agramunt, a la que està dedicat el Certamen d’enguany pertany a la diòcesi d’Urgell.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn