ACADÈMIA MARIANA

11 agost 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA PAERIA COL·LABORARÀ EN LA DIFUSIÓ DEL PATRIMONI DE L?ACADÈMIA MARIANA

L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha rebut les representants de la comissió gestora de l’Acadèmia. Enguany se celebra el 70è aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de l’Acadèmia com a Patrona de la ciutat de Lleida


L’Ajuntament de Lleida contribuirà a la difusió del patrimoni de la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana. L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha rebut aquest migdia a la Paeria les representants de la comissió gestora de l’Acadèmia Mariana, Francesca Agustí i Anna Maria Gaya, les quals li han explicat la seva activitat i les accions que promouran per difondre turísticament la celebració de la Verge Blanca. Aquest 2016 se celebra el 70è aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de l’Acadèmia com a Patrona de la ciutat de Lleida. El 5 de gener del 1946, el Papa Pius XII signà un Breu Apostòlic al respecte.

L’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia s’ubica a l’edifici de l’Acadèmia Mariana, conegut com Palau de Maria, declarat Bé Nacional d’Interès Cultural per la Generalitat (2010). És el més emblemàtic del segle XIX a Lleida, destacant, entre altres, el paranimf modernista, el teatre d’estil Art Decó o l’escalinata d’estil imperi.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn