ACADÈMIA MARIANA

21 setembre 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA MARE DE DÉU DEL JARDÍ RESTAURADA RETORNA A L?ACADÈMIA MARIANA

Tres mesos després del seu trasllat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, a Valldoreix, des de les dependències del Museu de Lleida, la Mare de Déu del Jardí ja ha tornat restaurada. Ha arribat en una furgoneta del CRBMC conduïda per Aleix Barberà, el restaurador de la imatge, que anava acompanyat per Carmelo Ortega, fuster del Centre.

Amb l’ajuda de dos operaris, la Mare de Déu del Jardí ha estat situada al vestíbul de l’Acadèmia Mariana. Aquí serà instal·lada i el proper diumenge 7 d’octubre s’inaugurarà la restauració d’aquesta magnífica talla en pedra policromada del segle XIV, obra del cercle del Mestre d’Anglesola. El Bisbe Salvador també ha vingut a contemplar la imatge acompanyat de Mònica Gonzalo, responsable del Departament diocesà de Patrimoni.

La restauració ha estat possible gràcies a la subvenció concedida per la Diputació Provincial de Lleida. A la vegada, el CRBMC s’ha fet càrrec del trasllat d’aquesta obra de gran valor artístic i històric recuperada per l’Acadèmia Mariana. El diumenge 7 d’octubre de 2018, a les 13h, està prevista la seva inauguració, coincidint amb el Certamen que se celebrarà el mateix dia, dedicat precisament a la Mare de Déu de la Mercè en els 800 anys de la fundació de l’Orde Mercedària.

 

  

  

  

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn