ACADÈMIA MARIANA

5 agost 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA IMMACULADA JOVE D’ISABEL GUERRA, CONVIDADA AL CERTAMEN MARIÀ

L’obertura de la Trobada Europea de Joves a Àvila, celebrada entre el 5 i el 9 d’agost de 2015, es va iniciar amb una bonica sorpresa: la presentació i lliurament als joves d’Espanya d’un magnífic quadre de sor Isabel Guerra, la Immaculada Jove. Des d’aleshores, aquesta icona mariana anima a la joventut en el seu pelegrinatge per totes les diòcesis, igual que la Creu i la icona de Maria, lliurada als joves per sant Joan Pau II el 1984), acompanyen als joves per tot el món i els assisteix en les trobades de les Jornades Mundials de la Joventut (JMJ). Ara la joventut i la Pastoral Juvenil espanyola compten amb una icona mariana de referència en les seves trobades.

La Immaculada Jove és una pintura digital realitzada per sor Isabel Guerra, religiosa cistercenca al monestir de Santa Llúcia de Saragossa, i un dels exponents contemporanis més prestigiosos de la pintura espanyola. L’obra, d’1,95 metres d’alçada, està realitzada amb tècnica digital. Representa Maria Immaculada amb els seus símbols -la mitja lluna i les estrelles-, assumpta al cel amb túnica blanca i amb un fons molt texturat. El seu aspecte és molt jove, gairebé adolescent, amb una mirada neta, transcendent, que convida a mirar la vida amb l’esperança que dóna la fe.

L’autora pretén que els joves vegin en Maria Immaculada un prototip per a la joventut. També defensa que l’art apropa a Déu perquè fa veure els valors de l’esperit. Realment els quadres de sor Isabel Guerra aporten espiritualitat, transcendència, silenci…

La Immaculada Jove suposa una invitació a contemplar el rostre de Maria i una oportunitat perquè els joves, de la mà de la Mare de Déu, arribin a una trobada personal amb Crist.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn