ACADÈMIA MARIANA

21 agost 2022
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA DRA. MONTSE ESQUERDA, MANTENIDORA DEL CERTAMEN MARIÀ 2022

El diumenge 2 d’octubre, festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, tindrà lloc el Certamen Literari Marià en honor a la Mare de Déu de Meritxell, patrona del Principat d’Andorra, en el centenari de la seva coronació canònica. Serà la 155ena edició del Certamen Marià que organitza l’Acadèmia Mariana, tot i que els dos darrers anys s’ha celebrat virtualment degut a la situació de pandèmia per la COVID 19.

Actuarà com a Mantenidora del Certamen la doctora Montse Esquerda i Aresté, pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, directora general de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, professora associada de Bioètica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges de Lleida i Catalunya i acadèmica de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Autora de diverses publicacions i articles, és autora del llibre “Hablar de la muerte para vivir y morir mejor” i coautora de “El poder de las biotecnologías” i “El nen davant la mort”, entre d’altres. La doctora Esquerda ha estat delegada de Pastoral de la Salut del Bisbat de Lleida, vicepresidenta estatal de PROSAC (professionals sanitaris cristians) i cofundadora del Grup d’Acompanyament del Dol.

El Certamen Marià és un dels actes centrals de la Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia. En breu informarem del programa sencer així com de la propera commemoració dels 160 anys de vida de l’Acadèmia Mariana, tot desitjant que vulgueu sumar-vos a celebrar-ho.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn