ACADÈMIA MARIANA

8 setembre 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA CONFRARIA DE MONTSERRAT CELEBRA LA FESTA DE LES MAREDEDÉUS TROBADES

 La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, ha celebrat aquest dijous 8 de setembre la festa de la Nativitat de la Mare de Déu, coneguda popularment a casa nostra com a festa de les Marededéus Trobades, com ho és també la Patrona de Catalunya.

Com ja es tradició per la Confraria, que considera aquesta data com la seva segona festa en honor a la Mare de Déu de Montserrat, després de la del 27 d’abril; celebrà l’Eucaristia a les 7 de la tarda a l’altar de la Patrona a la Catedral de Lleida, presidida pel consiliari Mn. Xavier Batiste i concelebrada per Mn. Manel Mercadé, rector de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat. A la celebració, on es pregà pels confrares difunts d’aquest darrer any, assistí un bon nombre de fidels i confrares, encapçalats pel president de la Confraria Josep Estruch i la junta, que volgueren celebrar plegats la festa als peus de la Moreneta, com ha estat sempre tradició en la Confraria. Mn.

Xavier Batiste, en la seva homilia es referí a aquesta singular i popular festa mariana com: "…la diada en la qual venerem aquella que va encarnar aquest Déu fet amor infinit. Jesús s’encarna i visibilitza aquest Déu Infinit que ens demana conversió a Ell. Déu amor infinit el portem a l’interior de tots els homes i dones. La seva veu si fem silenci, ens parla i ens diu: "Estimeu com jo". En aquest sentit es referí a la societat actual: "… Que en lloc de salvar, viu cada vegada més angoixada. Com podem viure feliços mentre milions de germans nostres no tenen el mínim per a viure?", es preguntà, alhora que posà com a exemple de cristians que han estimat com Jesús, a la recentment canonitzada Santa Teresa de Calcuta. 

Com és costum, la celebració va cloure amb el cant del Virolai i la veneració de La Moreneta en el seu cambril. La festa s’ha emmarcat alhora en la celebració dels 135 anys de la fundació de la Confraria i els 70 de la seva refundació. El pròleg a la festa tingué lloc el passat dimecres 6 de setembre, amb la presentació del llibre "La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida" i tindrà com a cloenda extraordinària, el concert previst de l’Escolania de Montserrat, el pròxim 28 d’octubre a l’Auditori Enric Granados.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn