ACADÈMIA MARIANA

8 setembre 2021
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA CONFRARIA DE MONTSERRAT CELEBRA EL 140 ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ I EL 75 DE LA RESTAURACIÓ AMB UNA EUCARISTIA A LA CATEDRAL

Com cada 8 de setembre, festa de la Nativitat de Maria o de les “Marededéus Trobades”, la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida va celebrar a les 7 de la tarda l’Eucaristia a la Catedral, marcada enguany per la commemoració del 140 aniversari de la fundació i el 75 de la restauració. A la celebració participaren un bon nombre de confrares i fidels, encapçalats pel president i junta directiva de la Confraria, comptant també i amb la participació institucional de diversos regidors de la Paeria. El fidels van respectar en tot moment les normes per la Covid.

Presidí l’Eucaristia el bisbe de Lleida Salvador Giménez, concelebrant el consiliari de la Confraria Mn. Josep M. Escorihuela i el canonge Mn. Àngel Escales. En la seva homilia el bisbe Salvador significà la festa de la Nativitat de la Mare de Déu, com una festa que uneix a tota l’església universal: “El 27 d’abril la festegem com a patrona de la Confraria i Patrona de Catalunya i el 8 de setembre celebrem la seva Nativitat. Una festa que ens convida a confiar en Déu, com confià Maria”.

També tingué paraules per la Confraria i el seu treball evangelitzador en la diòcesi, donant gràcies pels seus 140 anys d’història i de devoció a Maria. Finalitzà el bisbe Salvador la seva homilia, convidant els fidels en la festa del Naixement de Maria, a pregar per tots aquells que naixeran i per tots aquells que no ho faran. També va referir-se a la Llei de l’Eutanàsia, qualificant-la com a contraria al fonament ètic i moral de l’Església.

Finalitzada la celebració, el president de la Confraria Josep Estruch digué unes paraules d’agraïment per haver pogut arribar com a Confraria a celebrar el 140 anys de la fundació i els 75 de la seva restauració: “Durant tots aquests anys, la Confraria ha seguit molt eficaçment el seu camí, per mantenir viu, i per potenciar, l’amor dels lleidatans a la Mare de Déu de Montserrat”.

Tot seguit es va procedir al lliurament de les cèdules signades pel pare abat de Montserrat, la insígnia de la confraria i la llàntia als 13 nous confrares que s’han incorporat a la mateixa. Posteriorment i com es tradició, el bisbe salvador acompanyat pels concelebrants i els fidels, anà fins a l’altar de “La Moreneta”, mentre el Petit Cor de la Catedral de Lleida que havia solemnitzat l’Eucaristia, cantà “Bruna de Montserrat”, amb lletra de la recordada Rosa Fabregat Solé i música del mateix director del Petit Cor i mestre de capella de la Catedral, Mn. Joaquim Mesalles. I com no podia ser d’un altra manera, la celebració finalitzà amb el cant del Virolai, mentre tothom pujà fins al cambril de la Patrona per venerar-la, però sense besar ni tocar la seva imatge, substituint-ho per una lleu inclinació de cap, com prevenció per la Covid.

Jordi Curcó

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn