ACADÈMIA MARIANA

8 setembre 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT CELEBRA LA FESTA DE LES MAREDEDÉUS TROBADES

 A LA CATEDRAL AMB UNA CONCORREGUDA EUCARISTIA

Lleida.- La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, celebrà el 8 de setembre la festa de la Nativitat de la Mare de Déu, coneguda popularment com a Festa de les Marededéus Trobades, com ho és la Patrona de Catalunya.

Ho feu a la Catedral Nova, amb la celebració d’una Eucaristia a l’altar de la Moreneta presidida pel bisbe de Lleida Mons. Salvador Giménez Valls  i concelebrada pel consiliari Mn. Xavier Batiste i pel diaca i alhora confrare, Mn. Plàcid Burgués.

A la celebració assistí el president de la Confraria Josep Estruch i tota la junta directiva, a més a més de nombrosos confrares i fidels que ompliren el bancs instal•lats davant la capella i bona part dels primers bancs de la Catedral, a l’alçada de l’altar de la MdD de Montserrat.

El bisbe Salvador en les primeres paraules de la seva homilia, felicità als confrares de Montserrat i a la junta de la Confraria per la festa i per totes les seves activitats i iniciatives: “…que procuren expandir la devoció i apropar la nostra Patrona a tota la gent”.  Tot seguit es referí la festa del Naixement de la Mare de Déu, destacant el seu marcat caràcter Marià que tradicionalment ha tingut la festa a casa nostra, amb nombroses poblacions celebren el seu patronatge com a Festa Major i moltes ermites i santuaris que veneren en aquesta jornada a la seva Mare de Déu Trobada: “En aquest dia que retrobem a Maria, Ella ens convida a trobar-nos amb el Senyor, a seguir-lo amb coherència que ens interpel•larà a canviar les nostres vides. Avui és un bon dia per pregar per la vida, per tota la vida”, digué el bisbe Salvador referint-se també a les vides del concebuts i encara no nascuts.

LLIURAMENT DE LA CÈDULA I LA INSÍGNIA DE CONFRARE

Al finalitzar la celebració el president de la Confraria Josep Estruch, dirigí unes paraules de salutació a tots les confrares per significà l’acte que s’anava a celebrar i posant en valor la renovació i adaptació de la Confraria als nous temps. Tot seguit el bisbe Salvador, lliurà una a una a tots els confrares presents la cèdula nominal signada per l’abat de Montserrat P. Josep M. Soler, que els acredita com a confrares de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida inscrits a la Confraria del Monestir de Montserrat. També se’ls lliurà la insígnia de la Confraria i un llantó, portat expressament des de Montserrat.

La celebració, com no podia ser d’un altra manera va cloure amb el cant del Virolai interpretat pel Petit Cor de la Catedral de Lleida, que també havia interpretat durant la celebració l’himne “Bruna de Montserrat”, amb lletra de Rosa Fabregat i Solé i música del mestre de capella de la Catedral Mn. Joaquim Mesalles. Mentre s’escoltava i cantava el Virolai, els fidels anaven pujant al cambril de “la Moreneta” per venerar, com és costum, la seva imatge.

ANADA A MONTSERRAT EL DISSABTE 15 DE SETEMBRE

L’Eucaristia fou també ocasió per recordar els confrares difunts. En aquets sentit, la Confraria ha preparat una anada a Montserrat prevista pel proper dissabte 15 de setembre, per tal d’assistir a la celebració de l’Eucaristia que per aquets mateixos difunts tindrà lloc aquest dia al monestir de Montserrat.

Ja al vespre, les xarxes socials i el grup de whatsap de la Confraria, van fer-se ressò de la festa amb expressions com les següents:  “Quin bon record d’un bon dia als peus de la nostra Patrona, amb la satisfacció de la bona resposta del confrares, amb una celebració molt viscuda i un acte emotiu”. També la premsa va deixar-ne constància escrita i gràfica, només cal citar el titular d’un dels diaris de Lleida: “Multitudinària festa de les Marededéus Trobades a la Catedral de Lleida”. I així fou i en donem gràcies.

Jordi Curcó

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn