ACADÈMIA MARIANA

26 gener 2014
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA COMPASSIÓ, IMPRESCINDIBLE PER VIURE EL CRISTIANISME

El director de l’Acadèmia Mariana, Joan Viñas, publica un article en el darrer número del setmanari ‘Catalunya Cristiana’, on sota el títol de “La compassió: imprescindible per viure el cristianisme”, ens convida a viure amb autenticitat la joia de la nostra fe pel camí que ens ha marcat el papa Francesc.


La societat està mancada d’amor i les relacions humanes són, massa vegades, conflictives. Les persones hem desenvolupat la intel•ligència racional —la que Howard Gardner va denominar, en descriure les vuit intel•ligències múltiples, com a lògico-matemàtica— com si fos gairebé l’única. Sense desenvolupar les altres no madura la persona. Però d’elles la interpersonal, popularitzada per Goleman com l’emocional, i la intrapersonal, que és l’espiritual, són essencials per a les relacions humanes sanes i per viure una vida amb sentit i feliç. Quantes barbaritats i sofriments s’han causat per no haver desenvolupat aquestes altres! Jesús ens ensenya la necessitat de ser sensibles als sofriments i problemes dels altres I respondre-hi; procurant ajudar, no passar-ne de llarg, impertorbables. Precisament els que feien patir els altres eren els que més enfadaven Jesús i s’hi enfrontava. S’emocionava quan veia algú patint, responia, se saltava les lleis i regles per ajudar-lo, etc. —sols cal llegir els Evangelis. A Déu l’anomena Pare que ens estima, superant les concepcions del Déu que feia por de l’Antic Testament. Jo em pregunto: per què ens hem encarcarat tant al llarg dels temps?

Tenim un papa Francesc que ens està orientant vers el retorn als evangelis originals. Hem de viure amb autenticitat la joia de la nostra fe; així la transmetrem amb autoritat, com feia Jesús i estranyava als sacerdots del seu temps. Ara que tenim el vent a favor, aprofitem-ho i col•laborem amb el nostra papa Francesc per donar a conèixer els evangelis, la vivència joiosa dels quals dóna sentit a la nostra vida i segur que ho farà als qui ho descobreixin. Així construirem un món millor.

Joan Viñas i Salas
Catalunya Cristiana, 26.01.2014

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn