ACADÈMIA MARIANA

11 novembre 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

LA CASA D?ESPIRITUALITAT ESDEVINDRÀ RESIDÈNCIA DE L?HOSPITAL DE SALUT MENTAL

L’Orde hospitalari de Sant Joan de Déu i el Bisbat de Lleida han signat un conveni que permetrà ubicar a l’Acadèmia Mariana una residència per a persones que pateixen trastorns mentals i que necessiten atenció social i sanitària, amb capacitat per a trenta places. Aquest conveni té una vigència de 15 anys i es posarà en marxa durant el primer trimestre del 2017, poc abans que s’estreni entre els mesos d’abril i maig el nou hospital de salut mental de Copa d’Or (entre Cappont i la Bordeta), de cent trenta places. 

Amb aquests dos recursos en marxa, l’atenció a la salut mental a Lleida, ara concentrada en bona mesura a Almacelles, farà un gran salt endavant. El gerent de Sant Joan de Déu, Pere Vallribera, que ahir va firmar el conveni amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va explicar que la nova residència de l’Acadèmia Mariana obrirà inicialment amb quinze residents, que ara són al centre d’Almacelles, que va estrenar aquest servei fa un any. La previsió és ampliar la capacitat fins a trenta el 2017, sempre que la conselleria d’Afers Socials pugui concretar el concert d’aquestes places addicionals en el pressupost.

Vallribera va destacar que la nova ubicació és “òptima”, ja que facilita la integració dels pacients a l’estar al centre de la ciutat. Aquest recurs està destinat a persones que pateixen problemàtiques de salut mental amb un component social, però el trastorn de les quals està en fase estable o crònica. Poden viure en comunitat, però necessiten unes condicions d’habitatge determinades i suport de personal com ara psicòlegs, treballadors socials i terapeutes ocupacionals.

L’edifici que des de la remodelació es va ampliar acollint la Casa d’Espiritualitat. Amb la ubicació de la residència de Sant Joan de Déu, la Casa d’Espiritualitat deixarà de funcionar com a hostal per a persones que volen fer exercicis espirituals. Les instal·lacions estan en molt bon estat, però necessiten que s’hi facin petites actuacions per redistribuir espais.

El Bisbat mantindrà l’ús de la part històrica de l’Acadèmia Mariana, que inclou l’Oratori de la Verge Blanca, el Paranimf, el teatre, el claustre i altres espais i sales de reunions que tenen nombrosos usos, ja que acull trobades laiques i religioses, misses i altres activitats de culte, culturals i recreatives.

 

  •  
Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn