ACADÈMIA MARIANA

18 desembre 2007
Categoria/es: Acadèmia Mariana

“LA CAIXA” FINANCIA EL PROJECTE DE RESTAURACIÓ DE LES PINTURES DEL PARANIMF DE L’ACADÈMIA MARIANA

El bisbe de Lleida Xavier Salinas i el director general de “La Caixa” a Lleida Joan Ramon Fuertes, van signar ahir el conveni pel qual aquesta entitat financera, mitjançant la seva Obra Social, subvenciona amb 159.813 € el projecte del bisbat de Lleida relacionat amb la restauració de les pintures del Paranimf de l’Acadèmia Marina.

Aquest projecte que ha permès la restauració definitiva del Paranimf de la Mariana, un dels tres que hi ha a Catalunya juntament amb el de la Universitat Central de Barcelona i el de la Universitat de Cervera, joia modernista del 1886, ha estat seleccionat en les convocatòries sobre Patrimoni Cultural que convoca el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i que te el suport de “La Caixa”.

El bisbe Salinas destacà en el moment de la signatura, que el complex de l’Acadèmia Mariana de Lleida ja restaurat, no es indiferent a la ciutat de Lleida i ha aportat i aporta molt a l’acció social i cultural.

L’acte se celebrà en el mateix Paranimf, del qual el director de l’Acadèmia Mariana Mn. Salvador Gené destacà com a obra emblemàtica el mural de la Immaculada Concepció de 24 m2, que reprodueix l’original del lleidatà Miquel Murillo, desaparegut a la Guerra Civil. El Paranimf té també pintures de Josep Plana, un altre pintor lleidatà.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn