ACADÈMIA MARIANA

12 maig 2007
Categoria/es: Acadèmia Mariana

JORNADA SACERDOTAL A L’ACADÈMIA MARIANA I BENEDICCIÓ DE LA NOVA CASA D’ESPIRITUALITAT

El bisbat de Lleida ha celebrat a la renovada Acadèmia Mariana i Casa de l’Església de Lleida l’anyal Jornada Sacerdotal, en commemoració de la festa de Sant Joan d’Avila, patró del clergat espanyol.

Ha estat el 12 de maig, l’endemà de la festa del Patró de Lleida Sant Anastasi, a les 11 del matí amb una concelebració Eucarística a la capella de la Verge Blanca de l’Acadèmia Patrona de Lleida, presidida per l’administrador apostòlic Javier Salinas i el bisbe emèrit Francesc Xavier Ciuraneta, concelebrada per bona part del presbiterat diocesà, assistits pels diaques i seminaristes.

La celebració tingué el to d’Acció de Gràcies pel ministeri de sis sacerdots diocesans que celebraven les seves Noces d’Or:

  • Ramon Abella i Quí
  • Manuel Coll i Pallarés
  • Francesc García i Fillat
  • Joan Salvadó i Gomà
  • José Santisteve Pascual
  • Modest Soler Quintillà

I altres dos mossens, les d’argent

  • Amadeo Elcoso Mir
  • Francesc Xavier Jauset Civillé

Mn. Ramon Abella i Mn. Joan Salvadó, missioners a Cali van poder assistir a la celebració, no així el també missioner Mn. Manuel Coll, que no hi fou present, com tampoc va poder fer-ho Mn. José Santisteve.

El bisbe Salinas en la seva homilia dedicada integrament al ministeri sacerdotal, convidà els preveres a: “…donar gràcies a Déu pel do del sacerdoci, ser-ne fidels i fer present Crist al qual estem empeltats pel sagrament de l’orde. L’Eucaristia és la que dóna sentit a la vida sacerdotal. A través del prevere Crist arriba a la comunitat”.

Mons. Salinas, que qualificà el sacerdoci com una donació total al Crist i els germans, es referí al fet cristià com un fet personal, confirmat pel nostre Sí i per la nostra llibertat d’acceptar el Crist. Acabà la seva homilia amb unes paraules de reconeixement dirigides al bisbe emèrit Francesc Xavier Ciuraneta: “…estic content de ser avui aquí, no ho esperava i em fa sentir més universal, acompanyant al nostre bisbe emèrit, alhora que dono gràcies a Déu per la seva forma d’actuar i per l’ofrena de la seva vida”.

Finalitzada la celebració i mentre es cantaven els Goigs a la Mare de Déu de l’Acadèmia, els dos bisbes i els concelebrants, acompanyats pels fidels, en la seva majoria familiars dels mossens que celebraven les Noces Sacerdotals, es dirigiren en processó des de la capella de la Patrona fins el jardí de la nova Casa d’Espiritualitat, on tingué lloc la benedicció de les instal·lacions i el descobriment d’una placa commemorativa amb la imatge de la Verge Blanca.

Finalitzada la benedicció de les noves instal·lacions, els mossens s’aplegaren al Teatre de la Mariana, on és féu una taula rodona amb Mn. Joan Salvadó i Mn. Ramon Abella, missioners a Cali, en la que explicaren als companys preveres la seva experiència missionera en terres colombianes i alhora les vivències dels seus cinquanta anys de ministeri sacerdotal.

Com es costum en aquesta jornada, es féu tot seguit un dinar de germanor, presidit pels dos bisbes i on s’homenatjà els mossens que celebraven les seves Noces d’Or i Argent sacerdotals.

Un magnífic recordatori, on es reprodueix el mural de la Verge Blanca de l’Acadèmia que presideix el restaurat Paranimf de l’Acadèmia Mariana, fou distribuït com a record dels preveres que feren les Noces Sacerdotals i d’una jornada sacerdotal i alhora ben mariana.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn