ACADÈMIA MARIANA

29 octubre 2006
Categoria/es: Acadèmia Mariana

INAUGURACIÓ DEL TEATRE DE L’ACADÈMIA MARIANA

Amb l’obra “Francesc Castelló, visqué estimant i morí perdonant”

Després de 60 anys, el restaurat Teatre de l’Acadèmia Mariana, construït l’any 1920 i exponent de l’Art Decó, va obrir de nou les seves portes el passat 29 d’octubre, per tal de representar en el seu escenari l’obra “Francesc Castelló i Aleu, Visqué estimant i morí perdonant”, un text original del franciscà Francesc Gamissans.

Un nombrós públic omplí les més de dues-centes places de la platea i de l’amfiteatre. Entre els assistents s’hi trobava present una de les dues germanes del beat, la Maria Castelló acompanyada per altres familiars.

Moments abans de l’inici de la representació, El bisbe de la diòcesi Mons. Ciuraneta, acompanyat per l’alcalde de Lleida Àngel Ros; el president de la Diputació, Isidre Gavín i el delegat de cultura de la Generalitat, Antoni Llevot pujaren a l’escenari per inaugurar oficialment el teatre. Tots ells significaren la importància de reobrir aquest espai cultural i religiós, posant-lo al servei de la ciutat.

Mons. Ciuraneta en la seva intervenció agraí la col·laboració de les institucions i de tots els qui han fet possible la remodelació d’aquest teatre que “ha d’educar en virtuts”, digué el Sr. bisbe per afegir: “…de fet, l’obra escollida, centrada en la figura del jove màrtir lleidatà, indica d’alguna manera aquesta orientació”. El Sr. bisbe finalitzà amb un desig: “Volem que les famílies pugnin retrobar aquí, ben prop de la Patrona la Verge de l’Acadèmia, un clima de pau i de sana convivència al centre de la Ciutat”.

Tot seguit el grup TOAR, sota la direcció d’Enric Castells, que ha estat nomenat responsable del Teatre de la Mariana, posà en escena l’obra, amb un repartiment de disset personatges, entre ells el jove Francesc Campo que encarna la figura del Beat Francesc Castelló. El text, evoca en set escenes, amb el suport de diverses imatges i fotografies, la seva infància, els seus anys d’estudiant, la seva militància cristiana com a membre de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, el seu testimoniatge i donació als altres, la detenció, judici i condemna a mort. L’obra és clou amb les imatges de la seva beatificació a Roma l’11 de. març de 2001.

El públic aplaudí en nombroses ocasions l’obra, que serà de nou representada al mateix Teatre el proper diumenge 26 de novembre, a les 6 de la tarda.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn