ACADÈMIA MARIANA

20 maig 2017
Categoria/es: Acadèmia Mariana

I ROMERIA MARIANA

El tercer dissabte de maig ha tingut lloc l’anunciada Romeria mariana urbana, organitzada per Josemaría Ponz des de l’àrea de Litúrgia i Espiritualitat sota el lema ‘Confiant en Maria’. El recorregut s’ha iniciat a la parròquia del Carme on, després de contemplar la imatge de la Mare de Déu del Carme situada al cambril i les escenes marianes de l’absis i el rosetó, s’ha iniciat el rés del Sant Rosari amb el primer misteri. El grup ha continuat el Rosari desplaçant-se, consecutivament, a les parròquies del Pilar, Mare de Déu de la Mercè i Santa Maria de Gardeny, on també s’ha participat en la celebració de l’Eucaristia.

A continuació la Romeria ha evolucionat fins l’Acadèmia Mariana, amb el rés del cinquè misteri a l’Oratori de la Verge Blanca, patrona de Lleida. Les lletanies s’han resat a la Capella del Santíssim de la Catedral, davant de la Mare de Déu de Fàtima, imatge que s’ha traslladat posteriorment al presbiteri de l’altar major. El Peu del Romeu, on es venera la Mare de Déu dels Dolors, mentre durin les obres de rehabilitació del seu Oratori, ha estat la darrera etapa de la Romeria.

El grup força nombrós de devots de Maria han fet una singular experiència d’oració i de coneixença dels llocs de culte on es venera la Mare de Déu a la nostra ciutat.

El proper dimecres 24 de maig, Festa de María Auxiliadora, a la Catedral tindrà lloc la tercera etapa d’aquest Mes de Maig diocesà, iniciat amb el Rosari de nens, amb una Cadena de Rosaris continuats davant les vuit imatges de María de la Catedral, que s’iniciarà a les 9 del matí.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn