ACADÈMIA MARIANA

30 abril 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

FRATER LLIURA ELS PREMIS DEL CONCURS DE NARRACIONS A LA MARIANA

L’Acadèmia Mariana ha acollit el lliurament de premis de la 34 edició del Concurs de Narracions Frater, convocat per la Fraternitat Cristiana de Malalts i Persones amb Discapacitat, el matí del diumenge 26 d’abril.

L’acte literari que la Frater organitza amb motiu de la festa de Sant Jordi es va iniciar amb la celebració de l’Eucaristia a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de la ciutat de Lleida, presidida per Mn. Àngel Escales, capellà de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

El celebrant féu especial esment a la vocació d’atenció pels malalts i necessitats de l’Església, imitant al Jesús de les benaurances i seguint el seu exemple. Felicità i encoratjà alhora a la Frater per la seva tasca d’aplegar en la fe i en la germanor, convidant a la Junta de l’entitat i als seus membres a seguir organitzant activitats com el Concurs de Narracions i la festa literària. Mn. Àngel tingué també paraules de record pel consiliari de la Frater, Mn. Martí Sandiumenge, que per malaltia no va poder celebrar l’Eucaristia, demanant oracions per ell i tots els malalts.

Finalitzada la celebració, en el menjador de la mateixa Acadèmia Mariana tingué lloc un dinar literari, en el transcurs del qual es féu lliurament dels premis del Concurs de Narracions Frater.

En la secció d’Adults, el Primer Premi, dotat amb 400 €, placa i lot de llibres, fou per a Albert Guiu Bagés de Flix (Tarragona), per l’obra “Recordant amb amor la iaia Francesca: La seva demència senil i la seva grandesa vital”.

Albert Guiu és llicenciat en Filologia Hispànica i professor de llengua i Literatura. Des de fa anys compagina la docència, amb les col·laboracions en diverses revistes i diaris, i l’ activitat literària. També col·labora en programes de ràdio. En l’àmbit literari ha estat guardonat en diversos certàmens, tant de narrativa curta com de poesia, entre ells el de Frater Lleida.

Pel que fa en la secció juvenil, el primer premi, dotat amb 200 € , placa i lot de llibres, ha estat per Anna García, de 10 anys i alumna del Col·legi Lestonnac de Lleida per la seva obra El dia que vam guanyar la final que vam perdre.

El Segon Premi, dotat amb 100€, placa i lot de llibres, ha estat també per un altre alumne del Lestonnac, Jordi Penella de 10 anys, per la seva obra L’amic extraordinari.

Dolores Hidalgo, presidenta de la Frater, va felicitar els guardonats i agraí molt especialment a les institucions col·laboradores com la Paeria, Diputació i Generalitat, representades en l’acte el seu suport al Premi de Narracions Frater: “Que no volem perdre, sinó potenciar-lo per a guanyar en concursants, que siguin molts els joves i adults, que mitjançant la prosa literària en parlin i evoquin els valors humans i cristians com és ajudar als altres i molt especialment als malalts i a les persones amb discapacitats”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn