ACADÈMIA MARIANA

2 octubre 2017
Categoria/es: Acadèmia Mariana

FESTES DE LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA

 Tridu a la Mare de Déu

La festa de la Verge Blanca ha estat precedida per un tridu de preparació. Els dos primers dies l’eucaristia s’ha celebrat a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia. Mossèn Gerard Soler, que ha concebrat amb mossèn Modest Soler i mossèn Carles Sanmartín, ha reflexionat sobre la grandesa de Maria i la seva qualitat d’intercessora. I hem demanat que com en Maria “la Paraula de Déu es faci carn en la nostra carn”. El capellà de l’Oratori ha animat a intensificar l’estima i devoció a la nostra patrona i que el seu Santuari esdevingui el centre i el cor espiritual de la nostra ciutat.

El tridu s’ha completat amb la celebració presidida pel bisbe Salvador a la Catedral. El Bisbe ha recordat les múltiples advocacions de la Mare de Déu que és “una única dona atenta a fer la voluntat de Déu”. També ha encoratjat “a posar la nostra vida al cor de la Mare de Déu Blanca de l’Acadèmia, a tenir els mateixos sentiments de Jesús, i a ser coherents en la fe i elements de fraternitat i de pau.”

Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia

La celebració religiosa de la festa patronal de la Verge Blanca de l’Acadèmia ha tingut lloc al seu Santuari-Oratori. Mossèn Jesús Tarragona ha celebrat l’eucaristia del migdia, recordant que el patronat a Lleida de Maria, Mare de Déu i mare nostra, sota l’advocació de la Verge Blanca, “ens obliga a imitar-la en obediència i a actuar i obrar tal com ella ho va fer.”

Al vespre, el bisbe Salvador ha concelebrat amb mossèn Jesús Tarragona i mossèn Paul Fecheta en una Eucaristia especialment dedicada a pregar pels devots de la Mare de Déu, en particular els socis finats de l’Acadèmia Mariana: “tots estan al cor de la Mare de Déu”, ha dit el Bisbe, que també ha apel·lat a la nostra categoria i responsabilitat com a fills de la Mare de Déu i a tenir “un cor molt gran i molt obert, i uns ulls molt atents a procurar el bé dels nostres germans, amb comprensió i compassió.”

L’acompanyament musical de les celebracions

La música religiosa ha acompanyat les celebracions eucarístiques amb la participació de diferents corals de la nostra ciutat, ajudant a viure-les més intensament: Veus Amigues del Secà de Sant Pere, dirigida per Antonieta Melé; coral Santa Trinidad de la parròquia de Sant Andreu; el Petit Cor de la Catedral, dirigit per Joaquim Mesalles; la coral Llar de Santa Teresina, dirigida per Angelina Prenafeta; i la coral Miorita de la comunitat catòlica romanesa de Lleida dirigida per Florentina Budau. Agraïm sincerament la seva intervenció.

Agraïment que fem extensiu especialment al Bisbe i preveres, a les autoritats, representants institucionals i patrocinadors, als devots de la Mare de Déu i a totes les persones que amb la seva dedicació, presència i col·laboració han fet possible una celebració ben lluïda de les festes de la Verge Blanca de l’Acadèmia Mariana, patrona de Lleida.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn