ACADÈMIA MARIANA

2 octubre 2014
Categoria/es: Acadèmia Mariana

FESTA DE LA VERGE BLANCA DE L’ACADÈMIA

 

La Festa de la Verge Blanca s’ha celebrat a l’Oratori de l’Acadèmia Mariana amb una celebració eucarística presidida per Mn. Ramon Prat, Vicari General del Bisbat, i Mn. Gerard Soler, Capellà de l’Oratori, i que ha comptat amb l’assistència del Sr. Jordi Curcó, Director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Lleida, i la Sra. Maria José Horcajada, Regidora de la Paeria.

Mossèn Ramon Prat ha expressat unes paraules de lloança a la nostra Verge Blanca de l’Acadèmia, una de les milers d’advocacions de Maria que personifica el coneixement, la cultura i la saviesa (seu de la saviesa). "A més de la humanitat de Maria com a dona i mare, profunda, senzilla i discreta, l’evangeli expressa la seva condició de dona creient i contemplativa en l’acció". També ha ressaltat la presència de Maria en el naixement de l’Església i que l’Acadèmia Mariana hagi entomat, després de dos mil anys, la torxa de la fe de Maria deixant entrar la saviesa al nostre cor amb senzillesa, llibertat i amor a l’Església. Tot recordant que la fe és una de les prioritats diocesanes d’enguany, el Vicari General ens ha convidat a “alimentar l’alegria de la fe, manifestada en l’esperança i realitzada en la caritat ben units a Maria, i a fiar-nos de Déu seguint el seu exemple".

Mn. Ramon Prat ha excusat l’absència del Senyor Bisbe per estar participant en una reunió de Bisbes de Catalunya, i s’ha congratulat de presidir l’eucaristia en nom seu a l’Acadèmia Mariana, tot valorant el moment que viu aquesta institució diocesana vinculada actualment a l’IREL a través del Seminari de Teologia Beat Francesc Castelló.

La Coral Units pel Cant dirigida per la Sra. Antonieta Melé, i amb l’acompanyament a l’orgue pel Sr. Hug Banyeres, ha solemnitzat meravellosament tota l’eucaristia. El cant dels Goigs a la Verge Blanca de l’Acadèmia ha posat punt i final a la celebració mentre els assistents besaven, igual que els dies del Tridu, la medalla de la Verge Blanca de l’Acadèmia.

Grups d’alumnes de diferents escoles han celebrat també una Missa en honor a Verge Blanca de l’Acadèmia i li han ofrenat flors fetes manualment; d’altres grups han visitat la patrona de Lleida el dia de la seva festa, o bé l’han celebrat a l’escola. El seu Oratori de l’Acadèmia Mariana, situat al cor de la ciutat, vol esdevenir un espai de pregària obert a tots els lleidatans. Des d’allí el cor de la Verge Blanca de l’Acadèmia batega amb força per fer-nos sensibles a la seva crida.

El proper diumenge dia 5 d’octubre culminaran els actes celebratius de la Verge Blanca de l’Acadèmia amb el Certamen Literari Marià en honor a la Mare de Déu de les Sogues, patrona de la Plana d’Urgell. Tots hi som convidats.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn